SeniorWeb logo

Niet ondersteunde browser

De browser die u gebruikt wordt niet door SeniorWeb ondersteund. We adviseren u over te stappen op een andere browser.

In het artikel De populairste browsers voor de pc kunt u lezen welke browsers er zijn en een keuze maken.

Menu Zoek

Joop Uijttewaal

Joop Uijttewaal SeniorWeb-lid Lid sinds 2015 Cothen
In deze rubriek vertellen SeniorWeb-leden over hun SeniorWeb-lidmaatschap. Maak kennis met Joop Uijttewaal uit Cothen.
Joop Uijttewaal SeniorWeb-lid Lid sinds 2015 Cothen
Met Magix kunt u foto’s en video’s bewerken tot leuke slideshows!

In deze rubriek vertellen SeniorWeb-leden over hun SeniorWeb-lidmaatschap. Maak kennis met Joop Uijttewaal uit Cothen. 

Welke apparaten gebruikt u allemaal, en waar gebruikt u deze apparaten voor? 
Ik gebruik een Samsung tablet om mee te internetten. Die staat op tafel in een houder en gebruik ik regelmatig. Daarnaast heb ik een smartphone van Huawei, daarmee bel ik en bezoek ik internetpagina's, bijvoorbeeld nieuwssites zoals die van RTV Utrecht. Ook heb ik nog een vaste pc, die heb ik laatst nieuw gekocht. Hierop staat Windows 10. Op deze computer bewerk ik foto's en video's. 

Waar heeft SeniorWeb u echt mee geholpen, of wat hebt u van SeniorWeb geleerd? 
SeniorWeb geeft zekerheid bij problemen. Ik vind het heel prettig om door leeftijdsgenoten geholpen te worden. De vrijwilligers van SeniorWeb nemen alle tijd voor mijn vragen en dat vind ik heel fijn. Eigenlijk vind ik de vergoeding die zij krijgen, haast te laag voor het gemak dat het mij brengt!

Toen ik laatst een nieuwe tablet aanschafte, wist ik niet hoe ik een nieuw adresboek in mijn mail aan kon leggen. Via PCHulp via Internet kreeg ik duidelijke aanwijzingen en is het me gelukt om het zelf te regelen. Er was niet eens een huisbezoek voor nodig, de stap-voor-stap-uitleg van SeniorWeb was voldoende. 

Hebt u nog een leuke tip, app of website die ook handig is voor andere leden?  
Zeker! Met het programma Magix kunt u foto's en video's bewerken tot leuke slideshows met mooie overgangen. Dit doe ik zelf graag op mijn pc. Het is een leuk programma, waar u vele uren in kunt werken om mooie presentaties in elkaar te zetten. Een aanrader!

Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.  

Hoe werkt het? 
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:  

  • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
  • Klikt u op FacebookTwitter of Google+ en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
  • Klikt u op FacebookTwitter of Google+ en hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.

De koppeling verbreken 
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken: 

  • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
  • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van  Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
  • Google+: Als u op de Google+-knop hebt geklikt, wordt deze rood. Klik nogmaals op de knop om de koppeling te verbreken.