Menu Zoek

Karel Sterrenburg

Karel Sterrenburg Ambassadeur Actief sinds 2013 Lelystad
  • PCHulp aan Huis
Bij SeniorWeb zetten 3.000 enthousiaste vrijwilligers zich in om senioren het gemak en het plezier van de digitale wereld te laten ervaren. Daarom noemt SeniorWeb hen Ambassadeurs. Maak kennis met Karel Sterrenburg, docent in SeniorWeb Leercentrum Lelystad en actief bij ledendienst PCHulp aan Huis.
Karel Sterrenburg Ambassadeur Actief sinds 2013 Lelystad
  • PCHulp aan Huis
Gebruik ook sneltoetsen in plaats van uw computermuis. Het bespaart u tijd én moeite!

Wat doet u als Ambassadeur? 
'Ik ben voornamelijk op de achtergrond bezig in het Leercentrum. Ik werk nog overdag, en kan dan niet aanwezig zijn tijdens de inloopspreekuren. Ik ben er wel een paar keer geweest toen ik vrij was, en ik heb een paar keer in de avond een iPad- en Androidcursus gegeven. Ik ben voornamelijk actief als PCHulp aan Huis-Ambassadeur, en kom dan ook veel bij de mensen langs die bij het Leercentrum geweest zijn. Als er problemen zijn die ze bij de inloop niet kunnen oplossen word ik ingeroepen, haha!'

Hebt u nog een goede tip voor SeniorWeb-leden?
'Ik ben een enorme voorstander van het gebruik van het toetsenbord, ofwel het gebruik van sneltoetsen. Denk bijvoorbeeld aan de toetsencombinatie voor knippen en plakken (ctrl+x en ctrl+v), of de combinatie voor het wisselen van scherm (alt+tab). Of programma's snel afsluiten met alt+F4 en de verkenner openen met Windowstoets+e. Ik werk zelf dagelijks met sneltoetsen. Probeer het ook, het bespaart u tijd én moeite! Op de website van SeniorWeb vindt u een handig artikel met tips over het werken met sneltoetsen in Windows en op de Mac.'

Ook aan de slag als vrijwilliger bij SeniorWeb?
U kunt actief worden bij computerhulpdienst PCHulp, in een Leercentrum of als beheerder van de Clubs. Lees meer over de mogelijkheden voor vrijwilligerswerk bij onze vereniging.

Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.  

Hoe werkt het? 
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:  

  • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
  • Klikt u op FacebookTwitter of Google+ en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
  • Klikt u op FacebookTwitter of Google+ en hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.

De koppeling verbreken 
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken: 

  • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
  • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van  Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
  • Google+: Als u op de Google+-knop hebt geklikt, wordt deze rood. Klik nogmaals op de knop om de koppeling te verbreken.