Menu Zoek

Nettie Essenburg-Snijders

Nettie Essenburg-Snijders SeniorWeb-lid Lid sinds 2005 Hendrik-Ido-Ambacht
In deze rubriek vertellen SeniorWeb-leden over hun SeniorWeb-lidmaatschap. Maak kennis met Nettie Essenburg-Snijders uit Hendrik-Ido-Ambacht. Zij is al 13 jaar lid van SeniorWeb, sinds 2005.
Nettie Essenburg-Snijders SeniorWeb-lid Lid sinds 2005 Hendrik-Ido-Ambacht
Speel een woordspelletje en blijf op die manier bij met taal!

Welke apparaten gebruikt u zoal?
'Ik heb een Samsung Galaxy S5 mini smartphone, een Samsung Galaxy Tab tablet en een Asus-laptop. Ook staat er een vaste computer thuis waar mijn kleinkinderen graag spelletjes op spelen.'

Waar heeft SeniorWeb u echt mee geholpen, of wat hebt u van SeniorWeb geleerd?
'Als ik mijn computer moest updaten of opnieuw installeren, wilde ik altijd mijn Outlook-adresboek meenemen naar de nieuwe situatie. Ik was altijd gewend om in zo'n geval mijn Outlook-adresboek in zijn geheel uit te printen, zodat ik het daarna kon overnemen in de nieuwe versie. Maar op een gegeven moment kon ik de adressen nergens meer vinden! Gelukkig kon PCHulp van SeniorWeb mij toen helpen. Ik kreeg een mail van een Ambassadeur: “Mevrouw, waarom doet u zoveel moeite met het overtypen van de gegevens? U kunt ze ook in één keer opslaan en na de update van uw computer in één keer terugzetten.” Hij heeft stap-voor-stap uitgelegd wat ik daarvoor moest doen. En inderdaad: het werkte! Dit is een geweldige tip die ik vaker kan toepassen!'

Hebt u nog een leuke tip, app of website die ook handig is voor andere leden?
'Persoonlijk vind ik woordspelletjes heel leuk om te doen. Op die manier blijf ik een beetje bij met taal! Daarom heb ik als tip voor de andere leden van SeniorWeb: speel eens het spel WordOn. Dit is een woordspelletje (ook in het Nederlands beschikbaar) waarbij u woorden moet verzinnen. U hoeft de woorden niet aan te leggen op een bord, zoals bij WordFeud. U krijgt een aantal letters toebedeeld, en eventueel kunt u letters aan uw tegenstander toespelen om het hen moeilijker te maken! Ik speel het zelf alleen tegen bekenden, niet tegen onbekenden. Een echte aanrader!'

Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

  • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
  • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
  • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
  • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

  • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
  • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.