Menu Zoek

Ria Agoston-Janssen

Ria Agoston-Janssen SeniorWeb-lid Lid sinds 2019 Nuenen
In deze rubriek vertellen SeniorWeb-leden over hun SeniorWeb-lidmaatschap. Deze keer maakt u kennis met Ria Agoston-Janssen uit Nuenen. Zij is sinds 2019 lid van SeniorWeb.
Ria Agoston-Janssen SeniorWeb-lid Lid sinds 2019 Nuenen
Gebruik de toetsencombinatie Windowstoets + punt en prompt verschijnen er leuke emoji’s op uw scherm!

In deze rubriek vertellen SeniorWeb-leden over hun SeniorWeb-lidmaatschap. Deze keer maakt u kennis met Ria Agoston-Janssen uit Nuenen. Zij is sinds 2019 lid van SeniorWeb.

Welke apparaten gebruikt u zoal, en wat doet u ermee?
Terwijl ik dertig jaar geleden nog nauwelijks van het bestaan ervan afwist, gebruik ik nu dagelijks onze computer en mijn iPhone. De kranten lees ik digitaal; alleen in het weekend komt nog de papieren versie. Appen met familie en vrienden is fijn om snel even contact met elkaar te hebben. Mijn gehoor is heel slecht, daarom gebruik ik nu als proef hoortoestellen die via bluetooth op de iPhone streamen. Wat een techniek! Met een knop op de TV-link streamt het geluid ook naar de hoortoestellen. Een hele stap vooruit in de wereld van de slechthorenden. Mijn oude Sony e-reader doet het nog steeds. De afgelopen tijd, waarin de bibliotheek vaak moeizaam te bereiken was, laadde ik veel boeken via de online bieb.

Waarom bent u lid geworden van SeniorWeb?
Voor computerproblemen deden we vaker een beroep op iemand, die adverteerde in onze dorpskrant. Na aanschaf van een nieuwe PC met Windows X kwamen verschillende mensen om de installatie in orde te maken. Dat lukte onvoldoende. Zo kwam ik via een zoektocht op internet terecht bij SeniorWeb. Meteen werd ik lid. En dat is een van mijn beste beslissingen geweest! Nee, ik heb geen moment spijt van mijn lidmaatschap.

Waar heeft SeniorWeb u echt mee geholpen?
De eerste vrijwilliger van SeniorWeb was een alleraardigste oudere man, die onze onkunde zonder commentaar begreep. Hij maakte de installatie perfect in orde en bovendien kwam de dag daarna nog een mail met aanwijzingen en herhalingen van zijn adviezen. Mijn vertrouwen in SeniorWeb kon niet stuk!

Hebt u nog een leuke tip, app of website die handig is voor andere senioren?
Een bijzonder artikel in de Enter van december 2020 vond ik ‘10 x terug in de tijd’, waarin tien archiefsites in werden behandeld. Met die sites kom ik nu snel in ver en recent verleden. Als kind maakte ik de Tweede Wereldoorlog mee. Diverse bevrijdingsbeelden op www.oorlogsbronnen.nl roepen weer de blijdschap op van toen. Ik begrijp nu natuurlijk, dat deze vreugde niet voor iedereen gold.

Een aanrader vind ik om je op de SeniorWeb Nieuwsbrief in te schrijven. Hier staan vaak bruikbare tips in. Zo paste ik de afgelopen keer meteen de toetsencombinatie Windowstoets+ punt toe. Prompt verschenen die leuke emoji’s op mijn scherm

Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

  • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
  • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
  • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
  • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

  • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
  • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.