Menu Zoek

Thea Brouwer

Thea Brouwer Ambassadeur Actief sinds 2014 Arnhem
  • PCHulp aan Huis
  • Leren aan Huis
Bij SeniorWeb zetten 3.000 enthousiaste vrijwilligers zich in om senioren het gemak en het plezier van de digitale wereld te laten ervaren. Daarom noemt SeniorWeb hen Ambassadeurs. Maak kennis met Thea Brouwer, actief bij computerhulpdienst PCHulp aan Huis.
Thea Brouwer Ambassadeur Actief sinds 2014 Arnhem
  • PCHulp aan Huis
  • Leren aan Huis
Handleidingen voor uw iPhone of iPad vindt u eenvoudig via de Spotlight-zoekfunctie.

Wat doet u als Ambassadeur?
'Sinds een kleine drie jaar ben ik Ambassadeur. Ik heb jarenlange ervaring met Apple-computers en apparaten. Mijn eerste computer was een Apple Macintosh (1988). Daarna heb ik ook ervaring opgedaan met Windows. Met veel plezier bied ik PCHulp aan Huis. Puzzelen en dingen uitzoeken vind ik erg leuk. Daarbij hoort ook het ontdekken op welke manier je leden kunt ondersteunen bij hun vragen en wensen. Tegenwoordig zijn er steeds meer mogelijkheden, en wordt het ook ingewikkelder en onoverzichtelijker, zeker voor leden die wat minder thuis zijn in de wereld van de computer. Ik zie het als een uitdaging om met hen op pad te gaan in de digitale wereld en uit te zoeken hoe het voor hen leuker en handiger kan worden.' 

'Sinds kort ben ik ook actief als vrijwilliger bij de nieuwe ledendienst Leren aan Huis. Eigenlijk ben ik er een beetje ingerold, omdat ik er feitelijk al mee bezig was voor Apple-apparaten. De grens tussen PCHulp aan Huis en Leren aan Huis is niet altijd even duidelijk. Tijdens PCHulp aan Huis leg ik ook vaak al van alles uit.
 
'Leren aan Huis geeft me de mogelijkheid dieper op onderwerpen in te gaan en vaker te oefenen. Voor sommige leden is dat nodig om iets onder knie te krijgen. De individuele aandacht met veel ruimte voor vragen wordt hoog gewaardeerd. Het geeft mij veel voldoening wanneer mensen zich zekerder en vrijer gaan voelen, omdat ze een eindje op weg geholpen zijn.'

Hebt u nog een goede tip voor SeniorWeb-leden? 

'Handleidingen voor de iPhone en iPad zitten soms een beetje verstopt. Wanneer je ze via de website  van Apple zoekt, moet je heel wat klikken om ze te vinden. Via de Spotlight-zoekfunctie op de iPhone of iPad kun je er snel komen. Zo doet u dat: veeg op de iPhone of iPad op het beginscherm met twee vingers van boven naar beneden. Dan verschijnt bovenin de zoekfunctie 'Spotlight'. Typ in het zoekveld 'handleiding'. U krijgt dan de resultaten te zien. Staat er echter niets, dan kunt u binnen Spotlight in één moeite doorgaan met zoeken op internet. Kies hiervoor 'zoek op het web'. Lees ook de tip over Spotlight op de website van SeniorWeb!' 

Vrijwilligers Leren aan Huis gezocht!

Wilt u ook graag actief worden als vrijwilliger Leren aan Huis? Neem contact op met Hans Straatman, coördinator Leren aan Huis, e-mail hstraatman@seniorweb.nl. Lees ook het interview met Leren aan Huis-vrijwilliger Robbert Stolk.

Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.  

Hoe werkt het? 
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:  

  • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
  • Klikt u op FacebookTwitter of Google+ en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
  • Klikt u op FacebookTwitter of Google+ en hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.

De koppeling verbreken 
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken: 

  • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
  • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van  Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
  • Google+: Als u op de Google+-knop hebt geklikt, wordt deze rood. Klik nogmaals op de knop om de koppeling te verbreken.