Menu Zoek

Ton van den Burg

Ton van der Burg Ambassadeur Actief sinds 2012 Berkel en Rodenrijs
  • PCHulp aan Huis
  • PCHulp per Telefoon
Bij SeniorWeb zetten 3.000 enthousiaste vrijwilligers zich in om senioren het gemak en het plezier van de digitale wereld te laten ervaren. Daarom noemt SeniorWeb hen Ambassadeurs. Maak kennis met Ton van der Burg, al vijf jaar actief bij PCHulp aan Huis in de regio Rotterdam en PCHulp per Telefoon.
Ton van der Burg Ambassadeur Actief sinds 2012 Berkel en Rodenrijs
  • PCHulp aan Huis
  • PCHulp per Telefoon
Gmail-gebruikers hebben zelden last van spam of phishing.

Wat doet u als Ambassadeur?
'Ik begon in 2012 als iPad-docent bij SeniorWeb Leercentrum Bergschenhoek. Later ben ik actief geworden bij PCHulp per Telefoon en PCHulp aan Huis.

'Ik vind het leuk om mensen te helpen en vooral de warme respons die ik daarop krijg, geeft mij de energie om er mee door te gaan. Zeker bij hulp aan huis tracht ik mij ook te verdiepen in de mens bij wie ik over de vloer kom. Persoonlijke aandacht wordt op prijs gesteld en ik vind het belangrijk om mensen helpen, waar zij naar vragen. Ik zal ze dan ook nooit gaan vermoeien met allerlei technische snufjes. Tevens probeer ik altijd op een eenvoudige manier uit te leggen wat ik doe.'

Hebt u nog een goede tip voor SeniorWeb-leden?
'De laatste tijd word ik veel geconfronteerd met phishing. De kapotte spamfilter van KPN was onlangs een hot item. Vaak kom ik tegen dat leden nog gebruikmaken van Windows Live Mail. Ik zelf ben een enthousiast gebruiker van Gmail. Gmail-gebruikers hebben zelden last van spam of phishing. Ik probeer leden dan ook altijd te stimuleren om ermee aan de slag te gaan. De huivering slaat soms toe omdat Gmail er heel anders uitziet dan men gewend is. Zonder opdringerig te zijn lukt het mij toch vrij vaak om leden te laten overstappen. Ik neem dan in één adem de mogelijkheden van Google Foto mee!'

Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.  

Hoe werkt het? 
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:  

  • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
  • Klikt u op FacebookTwitter of Google+ en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
  • Klikt u op FacebookTwitter of Google+ en hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.

De koppeling verbreken 
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken: 

  • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
  • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van  Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
  • Google+: Als u op de Google+-knop hebt geklikt, wordt deze rood. Klik nogmaals op de knop om de koppeling te verbreken.