Menu Zoek

Kees de With

Kees de With Ambassadeur Lid sinds 2015 Leiden
 • PCHulp aan Huis-vrijwilliger
Bij SeniorWeb zetten circa 3.000 enthousiaste vrijwilligers zich in om senioren het gemak en het plezier van de digitale wereld te laten ervaren. Vandaag maakt u kennis met Kees de With uit Leiden. Hij is sinds 2015 vrijwilliger bij SeniorWeb.
Kees de With Ambassadeur Lid sinds 2015 Leiden
 • PCHulp aan Huis-vrijwilliger
Vindt u de startpagina van Microsoft Edge wat te druk? Pas dit eenvoudig aan!

Wat doet u als vrijwilliger bij SeniorWeb?
De laatste 30 jaar van mijn arbeidzame leven werkte ik in de (ziekenhuis-)automatisering en al jaren riep ik gekscherend dat ik na mijn pensioen 'oude vrouwtjes ging helpen met hun computer'. Na mijn pensionering heb ik me gemeld bij SeniorWeb. En de leden van SeniorWeb bleken geen 'oude vrouwtjes' te zijn, maar zelfbewuste seniore dames (en heren). Ik vind het prachtig om te zien hoe senioren nauwkeurig en geconcentreerd bezig zijn met internet, mail en foto's en hoe leuk ze het vinden om met de kleinkinderen te communiceren via WhatsApp. Dat wij als ambassadeur de tijd hebben en nemen om één en ander uit te leggen en angst voor cyber-indringers terugbrengen tot normale proporties, wordt erg gewaardeerd. Ik voel met het meest thuis in de rol als PCHulp aan Huis-vrijwilliger (wat vaak naadloos overgaat in Leren-aan-Huis). Het is niet alleen fysiek gezond voor mij omdat ik vrijwel alle bezoeken per fiets doe, ik leer ook iedere keer weer bij, en blijf nadenken en oplossingen zoeken.

Hebt u nog een goede tip voor SeniorWeb-leden?
De standaardinstelling van het programma Edge is een heel druk scherm met nieuwsberichten, beurskoersen en weersverwachtingen. Wanneer ik bij een lid thuis kom vraag ik standaard of ze het prettig vinden als ik het scherm wat rustiger maak. In de meeste gevallen willen ze dat graag! Wat ik dan doe is het volgende:

 • Open Edge.
 • Druk op de 3 puntjes rechts bovenin.
 • Kies in het menu op 'Instellingen'.
 • Kies in het vakje 'Microsoft Edge openen met' voor 'Nieuwe tabbladpagina'.
 • Kies in het vakje "Nieuwe tabbladen openen met' voor 'Een lege pagina'.
 • Sluit Edge en open Edge opnieuw.

Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

 • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
 • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
 • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
 • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

 • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
 • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.