SeniorWeb logo

Niet ondersteunde browser

De browser die u gebruikt wordt niet door SeniorWeb ondersteund. We adviseren u over te stappen op een andere browser.

In het artikel De populairste browsers voor de pc kunt u lezen welke browsers er zijn en een keuze maken.

Menu Zoek

Avast! Free Antivirus

Avast! Free is een gratis antivirusprogramma dat goed bekendstaat. Het biedt allerlei mogelijkheden om uw computer te beschermen tegen virussen.
Besturingssysteem: Windows 7, 8.1 en 10
Bestandsgrootte: 4,47 MB
Taal: Nederlands
Dit programma is mogelijk niet voor uw apparaat bedoeld.
Download

We willen u erop wijzen dat het niet verstandig is om gelijktijdig twee verschillende antivirusprogramma's te gebruiken. Als u al een ander antivirusprogramma gebruikt, moet u dit eerst deïnstalleren als u Avast! Free Antivirus wilt gebruiken. Meer daarover leest u in de tip 'Eén antivirusprogramma is genoeg'.

Gebruik het internet niet wanneer u het oude antivirusprogramma hebt verwijderd en nog geen nieuw antivirusprogramma hebt geïnstalleerd. Ga alleen naar de pagina waar u de bestanden van het nieuwe antivirusprogramma kunt downloaden.

Let op: het kan zijn dat Avast u aanbiedt om Dropbox te installeren, de bekende opslagdienst. Dat is niet vereist en wij raden dat niet aan. Ga niet op deze aanbieding in als u een melding krijgt.

 • Klik op de knop Download bovenaan dit artikel. De website van Avast opent en het bestand wordt gedownload.
 • Klik in de balk onderin het venster op Uitvoeren.
 • Afhankelijk van uw Windows versie zal er een venster 'Gebruikersaccountbeheer' in beeld komen. Klik op Ja om door te gaan met de installatie.

Na het downloaden zal het hulpprogramma voor de installatie starten.

 • Onderin het venster staan twee hokjes aangevinkt. Haal de vinkjes weg als u Google Chrome niet wilt installeren en niet als standaardbrowser in wilt stellen.
 • Controleer rechtsboven of de taal op 'Nederlands' staat. Is dit niet het geval, klik dan op het pijltje en kies de gewenste taal.
 • Klik op Installeren. De voortgang van de installatie kunt u bijhouden aan de hand van de voortgangsbalk. Het duurt wel eventjes, wacht geduldig af.
  070916_Avast

Open na de installatie het programma Avast!. Standaard is het programma zo ingesteld dat het uw computer continu bewaakt. Ook wordt uw computer eens in de zo veel tijd helemaal gescand op virussen. Het programma bevat wel een aantal opties, die we in het artikel 'Avast! Antivirus' bespreken.

Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

 • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
 • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
 • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
 • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

 • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
 • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.