SeniorWeb logo

Niet ondersteunde browser

De browser die u gebruikt wordt niet door SeniorWeb ondersteund. We adviseren u over te stappen op een andere browser.

In het artikel De populairste browsers voor de pc kunt u lezen welke browsers er zijn en een keuze maken.

Menu Zoek

AVG

AVG Free is een gratis antivirusprogramma dat diverse soorten malware opspoort en tegenhoudt c.q. vernietigt.  Het staat goed bekend en is beschikbaar in het Nederlands. Wie geen geld wil uitgeven aan virusbescherming, kan dit programma installeren en gebruiken.
Besturingssysteem: Windows 7, 8.1 en 10
Bestandsgrootte: 2,76 MB
Taal: Nederlands
Dit programma is mogelijk niet voor uw apparaat bedoeld.
Download

We willen u erop wijzen dat het niet verstandig is om gelijktijdig twee verschillende antivirusprogramma's te gebruiken. Als u al een ander antivirusprogramma gebruikt, moet u dit eerst deïnstalleren als u AVG wilt gebruiken. Meer daarover leest u in de tip 'Eén antivirusprogramma is genoeg'.

Gebruik het internet niet wanneer u het oude antivirusprogramma hebt verwijderd en nog geen nieuw antivirusprogramma hebt geïnstalleerd. Ga alleen naar de pagina waar u de bestanden van het nieuwe antivirusprogramma kunt downloaden.

Tijdens of na de installatie probeert AVG u regelmatig extra software aan te smeren. De Ask Toolbar is hier een voorbeeld van. U krijgt de vraag om deze te installeren tijdens het installatieproces of nadat u het programma hebt geïnstalleerd en de eerste scan is uitgevoerd. 

Wanneer u het verzoek krijgt om de Ask Toolbar te installeren, klik dan de aangevinkte hokjes aan zodat het vinkje verdwijnt. Controleer of alle hokjes leeg zijn en klik vervolgens op OK

 • Klik hierboven op de blauwe knop Download
 • U komt op de downloadwebsite Download.com terecht. Dat is een betrouwbare site. Klik daar op de groene knop met de tekst Download Now.

  201115_avg_1
 • Klik onder in beeld in de balk op Uitvoeren.  
 • Daarna geeft u toestemming aan het programma om wijzigingen aan uw computer aan te brengen. De installatie gaat vanzelf van start.
 • Vervolgens staat standaard de taal 'Nederlands' aangegeven. Is dit niet het geval, klik dan op de aangegeven taal en vervolgens op Nederlands.
 • Klik op Nu installeren.
 • De installatie gaat halverwege automatisch verder in een ander venster. Het kan een tijd duren voor alles klaar is. 
 • Het is mogelijk om een account aan te maken voor AVG. Dit levert een aantal voordelen op, maar is niet noodzakelijk. Als u meerdere apparaten wilt beschermen tegen virussen, moet u wel een account hebben. Vul, als u al een account hebt, uw e-mailadres en wachtwoord in. Klik vervolgens op Aanmelden. Wilt u een account aanmaken, klik dan op maak hier een account. Wij maken geen account en klikken op Nu overslaan. Wanneer u voor deze optie kiest, kunt u op een later moment alsnog een account aanmaken.
Om het overzichtsmenu van AVG te openen, klikt u op het vierkante pictogram van AVG in het Systeemvak, naast het Windows-klokje. Ziet u het pictogram niet? Klik dan op de kleine witte driehoek links van de klok om alle pictogrammen te tonen. In het artikel 'AVG: uw gratis virusscanner' leest u hoe u omgaat met dit programma en hoe u zorgt dat er periodiek een scan wordt uitgevoerd.
Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.  

Hoe werkt het? 
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:  

 • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
 • Klikt u op FacebookTwitter of Google+ en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
 • Klikt u op FacebookTwitter of Google+ en hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.

De koppeling verbreken 
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken: 

 • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
 • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van  Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
 • Google+: Als u op de Google+-knop hebt geklikt, wordt deze rood. Klik nogmaals op de knop om de koppeling te verbreken. 
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.