SeniorWeb logo

Niet ondersteunde browser

De browser die u gebruikt wordt niet door SeniorWeb ondersteund. We adviseren u over te stappen op een andere browser.

In het artikel De populairste browsers voor de pc kunt u lezen welke browsers er zijn en een keuze maken.

Menu Zoek

Avira Free Antivirus

Avira beschermt uw computer tegen virussen en ander gespuis. In dit artikel leest u hoe u het kunt downloaden en installeren op uw computer.
Besturingssysteem: Windows 7, 8.1 en 10
Bestandsgrootte: 4,37 MB
Taal: Nederlands
Dit programma is mogelijk niet voor uw apparaat bedoeld.
Download

We willen u erop wijzen dat het niet wordt aanbevolen om gelijktijdig twee verschillende antivirusprogramma's te gebruiken. Als u al een ander antivirusprogramma gebruikt, moet u dit eerst deïnstalleren als u Avira Free Antivirus wilt gebruiken. Meer daarover leest u in de tip 'Eén antivirusprogramma is genoeg'.

Gebruik het internet niet wanneer u het oude antivirusprogramma hebt verwijderd en nog geen nieuw antivirusprogramma hebt geïnstalleerd, alleen om de bestanden van het antivirusprogramma te downloaden.

Klik hierboven op de knop Download.

 

Een internetvenster opent van de downloadsite van Avira. Klik in de balk onderaan het venster op Uitvoeren of op Opslaan > Uitvoeren.

 

Het downloaden van Avira gaat direct van start. U moet nu even afwachten. Vervolgens opent een venster van Avira. Klik op Accepteren en installeren.

Geef Windows eventueel toestemming om wijzigingen toe te brengen aan uw computer. Klik op Ja als u die vraag te zien krijgt in het venster 'gebruikersaccountbeheer'.

Nu begint de echte installatie. U volgt de voortgang in het venster. Er wordt geprobeerd om u extra programma's aan te smeren. Wij raden u niet aan deze te installeren. Ze kunnen namelijk erg hinderlijk zijn. U hoeft dus nergens op te klikken.

Avira is succesvol geïnstalleerd en opent.

In het artikel 'Avira: gratis programma tegen virussen' leest u hoe u Avira in de praktijk gebruikt.

Woordenboek
Home Sluiten
SeniorWeb Computerwoordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.