SeniorWeb logo

Niet ondersteunde browser

De browser die u gebruikt wordt niet door SeniorWeb ondersteund. We adviseren u over te stappen op een andere browser.

In het artikel De populairste browsers voor de pc kunt u lezen welke browsers er zijn en een keuze maken.

Menu Zoek

Avira Free Antivirus

Avira beschermt uw computer tegen virussen en ander gespuis. In dit artikel leest u hoe u het kunt downloaden en installeren op uw computer.
Besturingssysteem: Windows 7, 8.1 en 10
Bestandsgrootte: 4,37 MB
Taal: Nederlands
Dit programma is mogelijk niet voor uw apparaat bedoeld.
Download

We willen u erop wijzen dat het niet wordt aanbevolen om gelijktijdig twee verschillende antivirusprogramma's te gebruiken. Als u al een ander antivirusprogramma gebruikt, moet u dit eerst deïnstalleren als u Avira Free Antivirus wilt gebruiken. Meer daarover leest u in de tip 'Eén antivirusprogramma is genoeg'.

Gebruik het internet niet wanneer u het oude antivirusprogramma hebt verwijderd en nog geen nieuw antivirusprogramma hebt geïnstalleerd, alleen om de bestanden van het antivirusprogramma te downloaden.

Klik hierboven op de knop Download.

Een internetvenster opent van de downloadsite van Avira. Klik in de balk onderaan het venster op Uitvoeren of op Opslaan > Uitvoeren.

Het downloaden van Avira gaat direct van start. U moet nu even afwachten. Vervolgens opent een venster van Avira. Klik op Accepteren en installeren.

Geef Windows eventueel toestemming om wijzigingen toe te brengen aan uw computer. Klik op Ja als u die vraag te zien krijgt in het venster 'gebruikersaccountbeheer'.

Nu begint de echte installatie. U volgt de voortgang in het venster. Er wordt geprobeerd om u extra programma's aan te smeren. Wij raden u niet aan deze te installeren. Ze kunnen namelijk erg hinderlijk zijn. U hoeft dus nergens op te klikken.

Avira is succesvol geïnstalleerd en opent.

In het artikel 'Avira: gratis programma tegen virussen' leest u hoe u Avira in de praktijk gebruikt.

Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

  • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
  • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
  • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
  • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

  • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
  • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.