Zoeken
Menu Zoek

Dropbox

Weg met USB-sticks, leve Dropbox! Met het programma wisselt u eenvoudig bestanden (foto's, documenten, muziek) uit tussen verschillende gebruikers en apparaten.
Besturingssysteem: Windows 7, 8.1 en 10
Bestandsgrootte: 35,9 MB
Taal: Nederlands
Dit programma is mogelijk niet voor uw apparaat bedoeld.
Download

Dropbox is een opslagdienst die u via het internet kunt gebruiken. Op die manier kunt u overal en via elk apparaat bij de bestanden die u er opslaat. U kunt het ook installeren op uw computer. Of u dat wilt, kunt u voor uzelf afwegen via de informatie in het artikel 'Dropbox, een virtuele USB-stick'.

 • Klik hierboven op de blauwe knop Download.
 • U gaat naar de site van Dropbox. Klik nu rechtsboven op Download the app.

Klik in het volgende venster op Uitvoeren (of Opslaan > Uitvoeren).

Afhankelijk van uw Windows-versie wordt u ook gevraagd om toestemming te geven om het programma wijzigingen aan te laten brengen op uw harde schijf. Geef deze toestemming door op Ja te klikken.

Het programma wordt nu automatisch geïnstalleerd, waarbij u een voortgangsvenster ziet.

De installatiewizard vraagt naar uw inloggegevens. Als het de eerste keer is dat u het programma installeert, klikt u linksonder op Registreren.

20150831_dropbox_5

Hebt u het programma al een keer geïnstalleerd, vul dan uw e-mailadres en wachtwoord in en klik op Aanmelden.

Als u op 'Registreren' hebt geklikt, maakt u in het volgende venster een account aan.

 • Vul uw voornaam, achternaam en e-mailadres in. Bedenk een wachtwoord en vul dat in.
 • Plaats ten slotte een vinkje bij Ik accepteer de voorwaarden.
  20150831_dropbox_6
 • Klik op Registreren.
 • Dropbox is nu geïnstalleerd op uw computer.
 • Klik op Mijn Dropbox openen om de map waarin u de bestanden voor Dropbox neer kunt zetten te openen.

20150831_dropbox_7

Als u Dropbox voor het eerst opent, komt u terecht op een welkomstscherm. Klik op Eerste stappen > Volgende > Volgende > Volgende > Voltooien.

De Dropbox-map is geopend. Tegelijk ziet u in het systeemvak rechtsonder het icoon van Dropbox met daarin een groen rondje met een vinkje. Dit houdt in dat de map verbonden is met Dropbox. Sluit de map. U kunt de map weer openen door te dubbelklikken op het pictogram in het systeemvak. In de Verkenner vindt u het bestand ook gemakkelijk terug bij uw documenten.

Alles over het gebruik van het programma leest u in het artikel ' Dropbox, een virtuele USB-stick '.
Auteur: SB
Gewijzigd: 21 september 2016
Printen Voeg toe aan Mijn archief
Sluiten
Toevoegen aan Mijn archief

U moet inloggen om iets te kunnen toevoegen aan uw archief. Wilt u nu inloggen?

Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.  

Hoe werkt het? 
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:  

 • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
 • Klikt u op FacebookTwitter of Google+ en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
 • Klikt u op FacebookTwitter of Google+ en hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.

De koppeling verbreken 
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken: 

 • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
 • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van  Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
 • Google+: Als u op de Google+-knop hebt geklikt, wordt deze rood. Klik nogmaals op de knop om de koppeling te verbreken. 

SeniorWeb-leden vinden van dit artikel

avatar
SeniorWeb-lid op donderdag 28 april 2016 21:12:

eerder een vraag: ik heb dropbox gedownload, maar stuit op moeilijkheden bij het installeren. vermelding van mijn e-mail adres is uiteraard geen probleem, maar nu het wachtwoord (altijd maar weer die wachtwoorden). wat ik ook maar invul als wachtwoord, steeds hetzelfde antwoord: e-mail adres en ww. komen niet overeen, ergo ik kom geen steek verder. Kunt u me uit deze impasse helpen? Dank bij voorbaat

avatar
Sanne_Redactie op woensdag 4 mei 2016 11:44:

Ik weet niet precies hoe dit komt. Weet u zeker dat u uw inloggegevens juist hebt ingevuld? Misschien moet u zich eerst bij Dropbox aanmelden. Mocht u er niet uitkomen, dan kunt u het beste uw vraag stellen aan onze PCHulp.

avatar
Corry1936 op maandag 25 mei 2015 19:15: wat doet dropbox voor mij
avatar
Hanna_L op maandag 20 april 2015 10:50: Heel blij met de uitleg! Heb al veel plezier beleefd met Dropbox!
avatar
Trebla op maandag 19 augustus 2013 15:08: Dé oplossing voor mijn externe data dragers: dropbox. Met die 2GB kan ik prima uit de voeten en het werkt zo simpel als wat. Ik heb dus mijn twee USB stokjes, waarnaar ik nog wel eens moest zoeken, en het externe geheugen overgebracht naar Dropbox. Overal waar een laptop, PC of tablet is kan ik bij mijn data om er iets te bekijken of op te zetten. Wat de Amerikaanse overheid met mijn verhaaltjes moet, behalve het in gedrukte vorm laten verschijnen, zal mij worst zijn. Ze zullen het dan ook even moeten vertalen. Kan niets meer vergeten en overal bij mijn gegevens. Alleen mijn EPC, electronies patiënten dossier, staat nog op een USB en blijft daarop staan evenals overige gevoelige persoonlijke informatie. Gemak dient een mens en maak graag gebruik van deze digitale diensten die het internet ons biedt.
avatar
SeniorWeb-lid op maandag 15 oktober 2012 20:48: Een prima toepassing, vooral als je op meerdere computers werkt. Maar houd wel in gedachten dat de Amerikaanse overheid je bestanden kan inzien op grond van de 'patriot act' (Anti-terrorisme wetgeving). Dit geldt ook voor Google drive en iCloud. Een niet-Amerikaans alternatief (want Duits van oorsprong) is Hi-Drive van Strato maar dat is nogal ingewikkeld om te installeren.
avatar
SeniorWeb-lid op maandag 15 oktober 2012 20:47: Een prima toepassing, vooral als je op meerdere computers werkt. Maar houd wel in gedachten dat de Amerikaanse overheid je bestanden kan inzien op grond van de 'patriot act' (Anti-terrorisme wetgeving). Dit geldt ook voor Google drive en iCloud. Een niet-Amerikaans alternatief (want Duits van oorsprong) is Hi-Drive van Strato maar dat is nogal ingewikkeld om te installeren.
avatar
Colenbrander op woensdag 27 juni 2012 11:51: Een mooi alternatief dat sinds kort ook perfect werkt via windows verkenner is SkyDrive. Zie deze vergelijking door Microsoft: http://windows.microsoft.com/nl-NL/skydrive/compare Ruimte 7 GB, Live ID vereist.
avatar
Colenbrander op woensdag 27 juni 2012 11:50: Een mooi alternatief dat sinds kort ook perfect werkt via windows verkenner is SkyDrive. Zie deze vergelijking door Microsoft: http://windows.microsoft.com/nl-NL/skydrive/compare Ruimte 7 GB, Live ID vereist.
avatar
SeniorWeb-lid op maandag 9 januari 2012 12:28: Dropbox is door het gebruik van de engelse taal moeilijk. Nadeel is dat ook de ontvanger Dropbox moet installeren en maar 225 mb ter beschikking krijgt foto bestanden zijn met Picasa 3 gemakelijk en veel simpeler te bewerken en te versturen Pim driessen
Woordenboek
Home Sluiten
Computerwoordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.