SeniorWeb logo

Niet ondersteunde browser

De browser die u gebruikt wordt niet door SeniorWeb ondersteund. We adviseren u over te stappen op een andere browser.

In het artikel De populairste browsers voor de pc kunt u lezen welke browsers er zijn en een keuze maken.

Menu Zoek

Dropbox

Weg met USB-sticks, leve Dropbox! Met het programma wisselt u eenvoudig bestanden (foto's, documenten, muziek) uit tussen verschillende gebruikers en apparaten.
Besturingssysteem: Windows 7, 8.1 en 10
Bestandsgrootte: 35,9 MB
Taal: Nederlands
Dit programma is mogelijk niet voor uw apparaat bedoeld.
Download

Dropbox is een opslagdienst die u via het internet kunt gebruiken. Op die manier kunt u overal en via elk apparaat bij de bestanden die u er opslaat. U kunt het ook installeren op uw computer. Of u dat wilt, kunt u voor uzelf afwegen via de informatie in het artikel 'Dropbox, een virtuele USB-stick'.

 • Klik hierboven op de blauwe knop Download.
 • U gaat naar de site van Dropbox. Klik nu rechtsboven op Downloaden > Dropbox downloaden.

Klik in het volgende venster op Uitvoeren (of Opslaan > Uitvoeren).

Afhankelijk van uw Windows-versie wordt u ook gevraagd om toestemming te geven om het programma wijzigingen aan te laten brengen op uw harde schijf. Geef deze toestemming door op Ja te klikken.

Het programma wordt nu automatisch geïnstalleerd, waarbij u een voortgangsvenster ziet.

De installatiewizard vraagt naar uw inloggegevens. Als het de eerste keer is dat u het programma installeert, klikt u linksonder op Registreren.
Dropbox

Hebt u het programma al een keer geïnstalleerd, vul dan uw e-mailadres en wachtwoord in en klik op Aanmelden.

Als u op 'Registreren' hebt geklikt, maakt u in het volgende venster een account aan.

 • Vul uw naam en e-mailadres in. Bedenk een wachtwoord en vul dat in.
 • Plaats ten slotte een vinkje voor Ik ga akkoord met de voorwaarden.
  Dropbox
 • Klik op Registreren.
 • Dropbox is nu geïnstalleerd op uw computer.
 • Klik op Mijn Dropbox openen om de map waarin u de bestanden voor Dropbox neer kunt zetten te openen.

Als u Dropbox voor het eerst opent, komt u terecht op een welkomstscherm. Klik op Aan de slag > Volgende > Volgende > Volgende > Voltooien.

De Dropbox-map is geopend. Tegelijk ziet u in het systeemvak rechtsonder het icoon van Dropbox met daarin een groen rondje met een vinkje. Dit houdt in dat de map verbonden is met Dropbox. Sluit de map. U kunt de map weer openen door te dubbelklikken op het pictogram in het systeemvak. In de Verkenner vindt u het bestand ook gemakkelijk terug bij uw documenten.

Alles over het gebruik van het programma leest u in het artikel ' Dropbox, een virtuele USB-stick '.
Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.  

Hoe werkt het? 
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:  

 • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
 • Klikt u op FacebookTwitter of Google+ en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
 • Klikt u op FacebookTwitter of Google+ en hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.

De koppeling verbreken 
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken: 

 • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
 • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van  Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
 • Google+: Als u op de Google+-knop hebt geklikt, wordt deze rood. Klik nogmaals op de knop om de koppeling te verbreken. 
Woordenboek
Home Sluiten
SeniorWeb Computerwoordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.