Menu Zoek

iTunes (voor Windows)

iTunes is vooral bekend van de iPad, de iPhone en de iPod. Het programma kan echter veel meer: het is een zeer uitgebreide toepassing om ook muziek van andere bronnen te downloaden, importeren of bijvoorbeeld podcasts te beluisteren. In dit artikel leest u hoe u de nieuwste versie van de software downloadt en installeert.
Besturingssysteem: Windows 10
Bestandsgrootte: 145 MB
Taal: Nederlands
Dit programma is mogelijk niet voor uw apparaat bedoeld.
Download

iTunes staat standaard op al Mac-computers, maar voor Windows is het programma ook beschikbaar. Download het zo:

 • Klik boven aan deze pagina op Download. De website van de Microsoft Store opent.
 • Klik op de blauwe knop met Downloaden.
 • De app Microsoft Store opent op de pagina van iTunes. Klik op Installeren.

iTunes wordt geïnstalleerd. Dit kan even duren.

 • Open iTunes via de Microsoft Store met de knop Starten. Of open iTunes via Start > iTunes.
 • Klik in het venster dat verschijnt op Akkoord.

iTunes opent.

Lees in het artikel 'iTunes vullen met muziek' hoe u werkt met het programma.
Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

 • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
 • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
 • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
 • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

 • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
 • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.