Menu Zoek

Malwarebytes

Het is goed om uw computer geregeld te scannen op de aanwezigheid van malware. Een goed programma hiertegen is Malwarebytes.
Besturingssysteem: Windows Vista, 7, 8/8.1 en 10
Bestandsgrootte: 9,80 MB
Taal: Nederlands
Dit programma is mogelijk niet voor uw apparaat bedoeld.
Download

Malware is de verzamelnaam voor digitaal gespuis. Uw standaard antivirussoftware zal daarvan veel onderscheppen, maar soms kan een extra scan van uw computer uitkomst bieden om een probleem te verhelpen. Malwarebytes is een programma dat uw computer scant op malware en eventueel aangetroffen malware kan verwijderen. Het programma staat goed bekend en de gratis versie kunt u naast uw huidige antivirusprogramma gebruiken.

Dit installatie-artikel is geschreven aan de hand van Windows 10, maar het programma werkt ook onder andere besturingssystemen.

Via de bovenstaande blauwe knop downloadt u een proefversie van Malwarebytes' premium-diensten. Dit proefabonnement duurt veertien dagen. Binnen die veertien dagen probeert Malwarebytes u op allerlei manieren zo ver te krijgen om een premium-abonnement te kopen. Dat is echter niet nodig, na veertien dagen schakelt de virusscanner automatisch over naar een gratis versie.

 • Klik boven aan deze pagina op Download.
 • Er opent een nieuw tabblad.
 • Klik op de optie Gratis downloaden.

  anti-malware gratis
 • Het bestand om Malwarebyte te installeren wordt direct gedownload in de meeste internetprogramma's.
  • Klik in Edge onderaan in het scherm op Uitvoeren om de installatie te starten.
  • In Chrome staat de download onderin het venster van de browser. Klik op het bestand MBSetup.exe als het downloaden afgerond is.
  • In Firefox verschijnt er een eerst een venster. Klikt op Bestand opslaan. Het pijltje rechts van de adresbalk wordt blauw, klik hierop. U klikt vervolgens op het bestand MBSetup.exe.
 • Als er een venster verschijnt met de vraag of het programma wijzigingen mag aanbrengen op uw computer, klik dan op Ja.

De installatie gaat van start.

 • Er verschijnt een scherm met de vraag of u Malwarebytes op een persoonlijke of werkcomputer gaat gebruiken. Kies wat van toepassing is.
 • De installatiewizard opent. Klik op Installeren.

De Installatie kan even duren. We voortgang wordt weergegeven in een laadbalk.

Er verschijnt een venster 'Welkom bij Malwarebytes'.

 • Klik op Aan de slag.
 • Hier probeert Malwarebytes u een abonnement te verkopen. Klik onderaan op Misschien later. U begint dan met een gratis proefperiode van veertien dagen, die vanzelf overgaat in een gratis versie van het programma.
 • Klik op Aan de slag.
De virusscanner opent. Lees het artikel 'Malwarebytes Anti-Malware gebruiken' om te zien hoe u het programma gebruikt.
Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

 • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
 • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
 • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
 • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

 • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
 • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.