Zoeken
Menu Zoek

Malwarebytes Anti-Malware

Het is goed om uw computer geregeld te scannen op de aanwezigheid van malware. Dat is digitaal gespuis, zoals programma’s die uw internetgedrag in de gaten houden. Een goed programma tegen malware is Malwarebytes Anti-Malware. In dit artikel leest u hoe u de gratis versie van dit programma downloadt en installeert op de computer.
Besturingssysteem: Windows Vista, 7, 8/8.1 en 10
Bestandsgrootte: 9,80 MB
Taal: Nederlands
Dit programma is mogelijk niet voor uw apparaat bedoeld.
Download

Malware is de verzamelnaam voor digitaal gespuis. Uw standaard antivirussoftware zal daarvan veel onderscheppen, maar soms kan een extra scan van uw computer uitkomst bieden om een probleem te verhelpen. Malwarebytes Anti-Malware Free is een programma dat uw computer scant op malware en eventueel aangetroffen malware kan verwijderen. Het programma staat goed bekend en de gratis versie kunt u naast uw huidige antivirusprogramma gebruiken. Let er daarom goed op dat u niet per ongeluk de betaalde Pro-versie installeert.

Dit installatie-artikel is geschreven in Windows 10, maar het programma werkt ook onder andere besturingssystemen. Lees het artikel 'Malwarebytes Anti-Malware gebruiken' om te zien hoe u het programma gebruikt voor een scan.

 • Klik boven aan deze pagina op Download.
 • Er opent een nieuw tabblad.
 • Nu moet u goed opletten dat u de gratis versie download. Klik op de optie Gratis Versie. 
  Afbeelding van scherm


 • Klik nu in de balk die onderaan de pagina verschijnt op Uitvoeren.
 • Er kan een venster verschijnen met de vraag of het programma wijzigingen mag aanbrengen op uw computer. klik op Ja.
De download is nu klaar en de installatie gaat van start. In het eerste venster ziet u de taalkeuze. Laat die op Nederlands staan. Klik op OK .
Er verschijnt een venster 'Welkom bij het installatieprogramma van Malwarebytes Anti Malware'. Klik hierin op Volgende .
 • In dit venster moet u akkoord gaan met de voorwaarden. Klik op Ik accepteer de licentieovereenkomst. Het rondje ervoor is dan geselecteerd.
  Afbeelding van scherm
 • Klik op Volgende.
 • Klik in de drie volgende vensters ook op Volgende.
 • Wilt u een snelkoppeling naar het programma op uw Bureaublad? Laat het vinkje dan staan. Wilt u dit niet, klik op het vinkje om het te verwijderen.
 • Klik op Volgende.
 • Klik in het volgende venster op Installeren.
 • Klik op Voltooien.

U kunt het programma nu gebruiken. Het start meteen. Lees in het artikel 'Malwarebytes Anti-Malware gebruiken' hoe u het programma gebruikt.

Woordenboek
Home Sluiten
Computerwoordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.