Menu Zoek

Malwarebytes Anti-Malware

Het is goed om uw computer geregeld te scannen op de aanwezigheid van malware. Dat is digitaal gespuis, zoals programma’s die uw internetgedrag in de gaten houden. Een goed programma tegen malware is Malwarebytes Anti-Malware. In dit artikel leest u hoe u de gratis versie van dit programma downloadt en installeert op de computer.
Besturingssysteem: Windows Vista, 7, 8/8.1 en 10
Bestandsgrootte: 9,80 MB
Taal: Nederlands
Dit programma is mogelijk niet voor uw apparaat bedoeld.
Download

Malware is de verzamelnaam voor digitaal gespuis. Uw standaard antivirussoftware zal daarvan veel onderscheppen, maar soms kan een extra scan van uw computer uitkomst bieden om een probleem te verhelpen. Malwarebytes Anti-Malware Free is een programma dat uw computer scant op malware en eventueel aangetroffen malware kan verwijderen. Het programma staat goed bekend en de gratis versie kunt u naast uw huidige antivirusprogramma gebruiken. Let er daarom goed op dat u niet per ongeluk de betaalde Pro-versie installeert.

Dit installatie-artikel is geschreven in Windows 10, maar het programma werkt ook onder andere besturingssystemen. Lees het artikel 'Malwarebytes Anti-Malware gebruiken' om te zien hoe u het programma gebruikt voor een scan.

 • Klik boven aan deze pagina op Download.
 • Er opent een nieuw tabblad.
 • Nu moet u goed opletten dat u de gratis versie download. Klik op de optie Gratis downloaden.
  Gratis downloaden
 • Klik nu in de balk die onderaan de pagina verschijnt op Uitvoeren.
 • Er kan een venster verschijnen met de vraag of het programma wijzigingen mag aanbrengen op uw computer. klik op Ja.
De download is nu klaar en de installatie gaat van start. In het eerste venster ziet u de taalkeuze. Laat die op Nederlands staan. Klik op OK .

Er verschijnt een venster 'Welkom bij de Malwarebytes Setup Wizard'. Klik op Geavanceerde opties. Automatisch wordt er een snelkoppeling gemaakt naar het programma op uw Bureaublad. Wilt u dit niet, haal dan het vinkje weg voor Maak een snelkoppeling op het bureaublad.

In dit venster moet u akkoord gaan met de voorwaarden. Klik op Akkoord en installeren > Voltooien.

U kunt het programma nu gebruiken. Het start meteen. Lees in het artikel 'Malwarebytes Anti-Malware gebruiken' hoe u het programma gebruikt.

Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

 • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
 • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
 • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
 • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

 • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
 • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.