Menu Zoek
U bekijkt een pagina die niet langer door SeniorWeb wordt bijgewerkt. Mogelijk is de informatie verouderd of niet meer van toepassing.
Dit software-artikel is gearchiveerd op: 12 augustus 2020

OneDrive installeren op Windows

OneDrive is de clouddienst van Microsoft. Gebruik het programma om bestanden online op te slaan en uit te wisselen tussen de computer, tablet en smartphone.
Besturingssysteem: Windows 7, 8.1 en 10
Bestandsgrootte: 27,5 MB
Taal: Nederlands
Dit programma is mogelijk niet voor uw apparaat bedoeld.
Download

OneDrive is een standaardprogramma in Windows 10, dus op de meeste Windows-computers is het al geïnstalleerd. U kunt controleren of dit bij u ook zo is. Klik op de Start-knop en zoek in de programma's naar 'OneDrive'. Staat het er niet tussen, dan moet u het nog downloaden.

Het programma is er ook voor Mac-computers. Installeer OneDrive met behulp van het software-artikel 'OneDrive installeren op Mac'.

Met OneDrive slaat u bestanden op in de cloud. Dat is opslagruimte buiten de computer, die via internet bereikbaar is. U kunt op verschillende manieren bij die opslagruimte; u kunt gebruik maken van een browser, een app op mobiele apparaten en via een speciaal programma op de computer. Wie dit programma op de computer installeert, krijgt een OneDrive-map in de Verkenner. Alles wat u hierin zet, wordt automatisch in de cloud opgeslagen zodra de computer internetverbinding heeft. Installeer het computerprogramma van OneDrive met behulp van onderstaand artikel.

Gebruikers van OneDrive hebben een (gratis) Microsoft-account nodig. Daarmee krijgt u gratis 5 GB online opslagruimte in OneDrive. Hebt nog geen account? Maak er dan eerst een aan met behulp van het artikel 'Microsoft-account aanmaken'.

 • Klik hierboven op blauwe knop Download.
 • Klik op de blauw knop Downloaden. Het installatiebestand wordt op de computer gezet.
 • Het verschilt per browser hoe u het installatiebestand opent:
  • Klik in Edge onderaan in het scherm op Uitvoeren om de installatie te starten.
  • In Chrome staat de download onderin het venster van de browser. Klik op het bestand OneDriveSetup.exe als het downloaden afgerond is.
  • In Firefox verschijnt er een eerst een venster. Klikt op Bestand opslaan. Het pijltje rechts van de adresbalk wordt blauw, klik hierop. U klikt vervolgens op het bestand OneDriveSetup.exe.
 • Klik op Ja om toestemming te geven om wijzigingen op de computer aan te brengen.
 • De installatie gaat van start. Een venster laat de voortgang zien van het proces.

Na enige tijd verschijnt een welkomstvenster.

 • Voer in het venster het e-mailadres van uw Microsoft-account in.
 • Klik op Aanmelden.
 • Typ het bijbehorende wachtwoord en klik op Aanmelden.

Bepaal welke OneDrive-mappen op de computer moeten komen.

 • Bepaal op welke locatie de OneDrive-map op uw computer komt te staan. Standaard staat de C-schijf hier ingevuld. Klik eventueel op Locatie wijzigen om dit te veranderen. Wij laten dit staan en klikken op Volgende.
 • Mogelijk krijgt u nu reclame voor de betaalde versie van OneDrive. Klik op Niet nu om dit over te slaan.
 • Zet een vinkje voor de bestanden en mappen die uw wilt synchroniseren. Alles synchroniseren? Zet dan een vinkje voor Alle bestanden en mappen op OneDrive synchroniseren.
 • Klik op Volgende.
 • Een korte rondleiding over de werking van OneDrive volgt. Klik steeds op Volgende om naar het volgende uitlegscherm te gaan.
 • Klik tot slot op Mijn OneDrive-map openen.

De OneDrive-map opent.

Het programma van OneDrive staat op de computer en u bent ingelogd. Het is tijd om aan de slag te gaan. Lees alles over het programma in het artikel 'Werken met OneDrive op Windows 10'.

Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

 • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
 • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
 • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
 • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

 • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
 • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.