SeniorWeb logo

Niet ondersteunde browser

De browser die u gebruikt wordt niet door SeniorWeb ondersteund. We adviseren u over te stappen op een andere browser.

In het artikel De populairste browsers voor de pc kunt u lezen welke browsers er zijn en een keuze maken.

Menu Zoek

OneDrive

OneDrive is de online opslagdienst van Microsoft. U krijgt er 15 GB gratis opslagruimte. Dit wordt in 2016 wel teruggebracht naar 5 GB. Met uw Microsoft-account hebt u toegang tot OneDrive. De dienst is online te gebruiken, via een programma op de computer en via een app op mobiele apparaten. Hier leest u hoe u het programma downloadt en installeert op uw computer.
Besturingssysteem: Windows 7, 8.1 en 10
Bestandsgrootte: 5,70 MB
Taal: Nederlands
Dit programma is mogelijk niet voor uw apparaat bedoeld.
Download
Hebt u nog geen Microsoft-account? Lees dan het artikel ' Microsoft-account aanmaken '. Zonder account kunt u OneDrive niet gebruiken.

Op computers met Windows 8.1 en 10 hebt u al standaard toegang tot OneDrive via de Verkenner. Het is dan niet meer nodig om dit programma te installeren. Om dan bij OneDrive te komen, opent u de Verkenner en klikt in het linkermenu op OneDrive.

  • Klik hierboven op blauwe knop Download.
  • De website van Microsoft opent. Klik in het menu op Downloaden.
U ziet nu wat uitleg over dat OneDrive al standaard in Windows 8.1 en 10 zit. En dat u de software kunt downloaden voor computers met oudere versies van Windows, zoals 7 of Vista. Daaronder staat een link. Klik op Downloaden .
Klik onder in beeld in de balk op Uitvoeren . In Windows Vista staat deze melding in een grijs venster midden in beeld. Geef eventueel uw computer toestemming om de toepassing te downloaden of om wijzigingen op de computer aan te brengen.
Het downloaden en installeren gebeurt nu automatisch. U ziet wel een venster waarin wordt meegedeeld dat de dienst wordt voorbereid voor het eerste gebruik. 2003-onedrive3.jpg

De installatie gaat automatisch van start. Na enige tijd ziet u een welkomstvenster. Klik rechtsonder op Aanmelden.

071215_onedrive_aanmelden

Log nu in met uw Microsoft-account. Vul uw gegevens in en klik op Aanmelden.

Wanneer u op uw Windows 8-computer ingelogd bent met een Microsoft-account, wordt u automatisch aangemeld en krijgt u dit venster niet te zien.

2003-onedrive-5.jpg
Nu volgt een korte uitleg over de werking van OneDrive. Zo leest u dat er een map op de pc wordt aangemaakt in C:\Users\Uwnaam\OneDrive. Die is via de Verkenner makkelijk terug te vinden. In Windows 7 staat die onder 'Favorieten' in de Verkenner. U doorloopt de uitleg door elke keer alles te lezen en dan op Volgende  te klikken en dan op  Gereed . U kunt de standaardinstellingen laten staan.
OneDrive opent nu. U kunt het actieve programma herkennen aan het pictogram van wolkjes in het Systeemvak naast de Windows-klok. De map OneDrive staat nu in de Verkenner. Bestanden die u in die map opslaat, worden naar uw online account gekopieerd. Ze zijn dan beschikbaar via internet, maar ook in bijvoorbeeld de OneDrive-app op uw iPad.
Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.  

Hoe werkt het? 
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:  

  • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
  • Klikt u op FacebookTwitter of Google+ en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
  • Klikt u op FacebookTwitter of Google+ en hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.

De koppeling verbreken 
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken: 

  • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
  • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van  Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
  • Google+: Als u op de Google+-knop hebt geklikt, wordt deze rood. Klik nogmaals op de knop om de koppeling te verbreken. 
Woordenboek
Home Sluiten
SeniorWeb Computerwoordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.