SeniorWeb logo

Niet ondersteunde browser

De browser die u gebruikt wordt niet door SeniorWeb ondersteund. We adviseren u over te stappen op een andere browser.

In het artikel De populairste browsers voor de pc kunt u lezen welke browsers er zijn en een keuze maken.

Menu Zoek

Panda Free Antivirus

Panda Free Antivirus is een gratis antivirusprogramma. In dit artikel leest u hoe u het programma downloadt op de Windows-computer.

Besturingssysteem: Windows 7, 8.1 en 10
Bestandsgrootte: 2,15 MB
Taal: Nederlands
Dit programma is mogelijk niet voor uw apparaat bedoeld.
Download

We willen u erop wijzen dat het niet verstandig is om gelijktijdig twee verschillende antivirusprogramma's te gebruiken. Als u al een ander antivirusprogramma gebruikt, moet u dit eerst deïnstalleren als u Panda Free Antivirus wilt gebruiken. Meer daarover leest u in de tip 'Eén antivirusprogramma is genoeg'.

Gebruik het internet niet wanneer u het oude antivirusprogramma hebt verwijderd en nog geen nieuw antivirusprogramma hebt geïnstalleerd. Ga alleen naar de pagina waar u de bestanden van het nieuwe antivirusprogramma kunt downloaden.

 • Klik hierboven op de blauwe knop Download.
 • De downloadwebsite Download.cnet.com opent. Klik daar op de groene knop met de tekst Download Now.
  290416_downloadNow
 • Klik onder in beeld in de balk op Uitvoeren. Ziet u dit niet, klik dan linksonder in beeld op het balkje met de tekst PANDAFREEAV.exe.
 • Er opent een venster. De computer vraagt uw toestemming om het programma wijzigingen te laten aanbrengen. Klik op Ja.
 • Klik op Volgende.

Er verschijnt een venster met een paar opties:

 • Onder 'Selecteer een installatiemap' staat de map waarin het programma wordt opgeslagen. Automatisch is er gekozen voor de goede map. Verander dit alleen als u daar een goede reden voor hebt.
 • Daaronder selecteert u de juiste taal. Automatisch staat 'Nederlands' geselecteerd. Is dit niet het geval, klik dan op het uitklapmenu onder 'Taal selecteren' en klik op Nederlands.
 • Onder in het venster staan drie hokjes aangevinkt. Laat het vinkje bij de eerste optie staan. Klik op het vinkje bij optie twee en drie om ze te verwijderen. Deze extra's raden wij niet aan. Klik op Installeren en accepteren.
  280416_Opties
 • Er verschijnt een venster waarin u kiest tussen twee versies van het programma. Let op dat u de juiste keuze maakt. Als u kiest voor 'Probeer Pro edition' moet u na dertig dagen betalen voor het uitgebreide antivirusprogramma. Wij downloaden de gratis versie. Klik daarom op Basisbescherming.
  280416_Basisbescherming
 • Het programma wordt gedownload. Dit kan enkele minuten duren.
 • Klik op Nu openen om het programma gelijk te openen. Wij klikken op Voltooien.

Panda Free Antivirus is geïnstalleerd en u kunt er mee aan de slag. Lees in het artikel 'Panda Free Antivirus gebruiken' hoe u omgaat met het programma Panda Free Antivirus.

Woordenboek
Home Sluiten
SeniorWeb Computerwoordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.