SeniorWeb logo

Niet ondersteunde browser

De browser die u gebruikt wordt niet door SeniorWeb ondersteund. We adviseren u over te stappen op een andere browser.

In het artikel De populairste browsers voor de pc kunt u lezen welke browsers er zijn en een keuze maken.

Menu Zoek

Panda Free Antivirus

Panda Free Antivirus is een gratis antivirusprogramma. In dit artikel leest u hoe u het programma downloadt op de Windows-computer.

Besturingssysteem: Windows 7, 8.1 en 10
Bestandsgrootte: 2,15 MB
Taal: Nederlands
Dit programma is mogelijk niet voor uw apparaat bedoeld.
Download

We willen u erop wijzen dat het niet verstandig is om gelijktijdig twee verschillende antivirusprogramma's te gebruiken. Als u al een ander antivirusprogramma gebruikt, moet u dit eerst deïnstalleren als u Panda Free Antivirus wilt gebruiken. Meer daarover leest u in de tip 'Eén antivirusprogramma is genoeg'.

Gebruik het internet niet wanneer u het oude antivirusprogramma hebt verwijderd en nog geen nieuw antivirusprogramma hebt geïnstalleerd. Ga alleen naar de pagina waar u de bestanden van het nieuwe antivirusprogramma kunt downloaden.

 • Klik hierboven op de blauwe knop Download.
 • De downloadwebsite Download.cnet.com opent. Klik daar op de groene knop met de tekst Download Now.
  290416_downloadNow
 • Klik onder in beeld in de balk op Uitvoeren. Ziet u dit niet, klik dan linksonder in beeld op het balkje met de tekst PANDAFREEAV.exe.
 • Er opent een venster. De computer vraagt uw toestemming om het programma wijzigingen te laten aanbrengen. Klik op Ja.
 • Klik op Volgende.

Er verschijnt een venster met een paar opties:

 • Onder 'Selecteer een installatiemap' staat de map waarin het programma wordt opgeslagen. Automatisch is er gekozen voor de goede map. Verander dit alleen als u daar een goede reden voor hebt.
 • Daaronder selecteert u de juiste taal. Automatisch staat 'Nederlands' geselecteerd. Is dit niet het geval, klik dan op het uitklapmenu onder 'Taal selecteren' en klik op Nederlands.
 • Onder in het venster staan drie hokjes aangevinkt. Laat het vinkje bij de eerste optie staan. Klik op het vinkje bij optie twee en drie om ze te verwijderen. Deze extra's raden wij niet aan. Klik op Installeren en accepteren.
  280416_Opties
 • Er verschijnt een venster waarin u kiest tussen twee versies van het programma. Let op dat u de juiste keuze maakt. Als u kiest voor 'Probeer Pro edition' moet u na dertig dagen betalen voor het uitgebreide antivirusprogramma. Wij downloaden de gratis versie. Klik daarom op Basisbescherming.
  280416_Basisbescherming
 • Het programma wordt gedownload. Dit kan enkele minuten duren.
 • Klik op Nu openen om het programma gelijk te openen. Wij klikken op Voltooien.

Panda Free Antivirus is geïnstalleerd en u kunt er mee aan de slag. Lees in het artikel 'Panda Free Antivirus gebruiken' hoe u omgaat met het programma Panda Free Antivirus.

Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

 • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
 • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
 • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
 • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

 • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
 • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.