Menu Zoek
U bekijkt een pagina die niet langer door SeniorWeb wordt bijgewerkt. Mogelijk is de informatie verouderd of niet meer van toepassing.
Dit software-artikel is gearchiveerd op: 6 april 2016

Picasa 3.9

Het fotobewerkingsprogramma Picasa van Google kan nog tot 15 maart gedownload worden. Daarna kunnen huidige gebruikers het programma nog blijven gebruiken, maar het programma opnieuw downloaden kan niet meer. Google gaat zich meer richten op het online te gebruiken Google Foto's. Met Picasa kunt u foto's ordenen en veelgebruikte bewerkingen uitvoeren, zoals bijsnijden, verscherpen of lichter maken.

Besturingssysteem: Windows 7, 8.1 en 10
Bestandsgrootte: 14,1 MB
Taal: Nederlands
Dit programma is mogelijk niet voor uw apparaat bedoeld.
Download

Wij leggen het downloaden en installeren stap voor stap uit voor Windows 7. Op computers met Windows 8.1 en 10 gaat het op vergelijkbare wijze.

 • Klik op de knop Download hierboven.
 • Klik op Uitvoeren.
  20150831_picasa_1
 • Krijgt u het venster 'Gebruikersaccountbeheer' met de vraag of het programma wijzigingen op uw computer mag aanbrengen, klik dan op Ja.
 • Wacht even terwijl het bestand gedownload wordt en klik daarna, indien nodig, nogmaals op Uitvoeren.
 • Er verschijnt een venster met een Licentieovereenkomst. Lees deze eventueel en klik op Akkoord.

20150831_picasa_2

 • Gevraagd wordt in welke map u het programma wilt installeren. Accepteer de standaardinstellingen of klik op Bladeren om een andere map te kiezen.
 • Klik op Installeren.

20150831_picasa_3

 • Nu ziet u een venster waarin u allerlei opties kunt instellen. Vink desgewenst enkele opties uit en klik op Voltooien.

20150831_picasa 4

 • Picasa wordt nu vanzelf geopend. Als Picasa niet wordt geopend, gebruikt u de snelkoppeling op het Bureaublad of u start het programma in Windows 7 via Starten > (Alle) programma's > Picasa 3 > Picasa 3 of via het Startscherm in Windows 8/8.1. In Windows 10 klikt u op Starten > Alle apps > Picasa 3 >Picasa 3.

 • De eerste keer dat Picasa 3 opent, gaat het programma vanzelf op zoek naar alle foto's op uw computer en ordent ze in mappen.
 • Zodra Picasa is gestart, vraagt het programma u of u uw hele computer wilt doorzoeken naar foto's of alleen een deel van de computer. Klik op de optie die uw voorkeur heeft en klik daarna op Doorgaan.

20150831_picasa_4

 • Ook vraagt het programma of u de fotoviewer wilt gebruiken. Deze zorgt ervoor dat u foto's vanuit de Windows Verkenner gemakkelijk met een speciale viewer kunt gebruiken. Wilt u dit niet, vink dan de optie De Picasa-fotoviewer niet gebruiken aan.
 • Klik op Voltooien.
  20150831_picasa_5
 • Nu wordt gevraagd of u uw foto's wilt back-uppen in Google Foto's Back-up. Wij klikken op Nee, bedankt.
Het scherm dat u nu voor u ziet, is het overzichtscherm waar u telkens naar terugkeert en van waaruit u de meeste bewerkingen uitvoert. Dit overzichtscherm wordt in Picasa de Bibliotheek genoemd. Picasa 3 instellen 3

Picasa biedt uitgebreide mogelijkheden om uw foto's te bewerken, te ordenen en te verwerken.

Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

 • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
 • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
 • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
 • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

 • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
 • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.