Menu Zoek SeniorWeb 25 jaar
U bekijkt een pagina die niet langer door SeniorWeb wordt bijgewerkt. Mogelijk is de informatie verouderd of niet meer van toepassing.
Dit software-artikel is gearchiveerd op: 1 januari 2018

PowerPoint Viewer

Hebt u geen Office PowerPoint, dan kunt u met PowerPoint Viewer complete presentaties weergeven die in PowerPoint 97 en latere versies zijn gemaakt. Met deze viewer kunt u ook Microsoft PowerPoint-presentaties openen die met een wachtwoord zijn beveiligd.
Besturingssysteem: Windows 7, 8.1 en 10
Bestandsgrootte: 60,3 MB
Taal: Nederlands
Dit programma is mogelijk niet voor uw apparaat bedoeld.
Download

Klik bovenaan deze pagina op de link met de tekst Download. Uw browser opent de Downloadpagina van Microsoft.

Op deze pagina vindt u informatie over het programma en de systeemvereisten. Klik op de oranje knop Downloaden. Er verschijnt nu een venster met overige aanbevelingen. Wij raden dit niet aan. Klik op Nee, bedankt en ga door, om door te gaan met het downloaden van PowerPoint Viewer.

191015_powerpointviewer_1

Klik op Uitvoeren/Run of Uitvoeren in de balk onderin het venster om verder te gaan.

Het downloaden gaat van start. Dit kan even duren, afhankelijk van de snelheid van uw internetverbinding. Afhankelijk van uw versie van Windows verschijnt er een 'Beveiligingswaarschuwing' en moet u nog eens op Uitvoeren of Ja klikken.

Nu moet u akkoord gaan met de voorwaarden van Microsoft.

Dat doet u door onder de tekst het hokje aan te vinken voor Klik hier als u akkoord gaat met de bepalingen van de Microsoft-softwaregebruiksrechtovereenkomst. Klik dan op Doorgaan.

191015_powerpointviewer_2

Wacht rustig af, u kunt de voortgang van het begin de installatie volgen.
De installatie gaat nu echt van start. Klik op Volgende .

Klik op Installeren om door te gaan.

191015_powerpointviewer_3

De installatie is voltooid, klik op OK om de installatie af te sluiten.

U vindt het programma vanaf nu via Starten >Alle programma's > Microsoft Office PowerPoint Viewer in Windows 7. In Windows 8/8.1 vindt u het programma via het Startscherm. In Windows 10 klikt u op Starten > Alle apps > Microsoft Office PowerPoint Viewer.

Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

  • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
  • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
  • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
  • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

  • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
  • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.