Menu Zoek

Pure Text

Tekst uit bijvoorbeeld webpagina's plakken in Word kan omslachtig zijn: vaak wordt de gehele opmaak van een pagina meegenomen terwijl u alleen de tekst nodig hebt. Pure Text is een simpel programma dat maar één ding kan: gekopieerde tekst plakken zonder opmaak.
Besturingssysteem: Windows 7, 8.1 en 10
Bestandsgrootte: 14 KB
Taal: Engels
Dit programma is mogelijk niet voor uw apparaat bedoeld.
Download

U kopieert of knipt tekst zoals u dat gewend bent maar plakt deze met behulp van de Windows-toets die linksonder op uw toetsenbord staat, tussen de Ctrl- en de Alt-toets.

Het programma hoeft niet te worden geïnstalleerd. Klik hierboven op de knop Download. De website van het programma opent. U ziet twee verschillende bestanden die gedownload kunnen worden. Eentje voor 32 bits-computers en eentje voor 64 bits-computers. Op de website van Microsoft vindt u daar meer informatie over.

191015_puretext_1

  • Download het juiste zip-bestand via de link boven in dit artikel en pak het bestand uit. In het zip-pakketje vindt u één bestand: PureText.exe.
  • Plaats dit bestand in een map naar keuze en dubbelklik op het bestand.
  • In het Systeemvak (rechtsonder in de Taakbalk waar u ook het klokje vindt), verschijnt het pictogram van PureText. Klik met de rechtermuisknop op het pictogram en klik op Options.
  • Zet een vinkje bij Automatically run Pure Text each time I log on to Windows en klik op OK.

Voortaan start het programmaatje als u de computer aanzet. Tekst kopieert en knipt u zoals u gewend bent: u plakt het met de toetscombinatie Windows-toets+V.

Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

  • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
  • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
  • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
  • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

  • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
  • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.