SeniorWeb logo

Niet ondersteunde browser

De browser die u gebruikt wordt niet door SeniorWeb ondersteund. We adviseren u over te stappen op een andere browser.

In het artikel De populairste browsers voor de pc kunt u lezen welke browsers er zijn en een keuze maken.

Menu Zoek

Pure Text

Tekst uit bijvoorbeeld webpagina's plakken in Word kan omslachtig zijn: vaak wordt de gehele opmaak van een pagina meegenomen terwijl u alleen de tekst nodig hebt. Pure Text is een simpel programma dat maar één ding kan: gekopieerde tekst plakken zonder opmaak.
Besturingssysteem: Windows 7, 8.1 en 10
Bestandsgrootte: 14 KB
Taal: Engels
Dit programma is mogelijk niet voor uw apparaat bedoeld.
Download

U kopieert of knipt tekst zoals u dat gewend bent maar plakt deze met behulp van de Windows-toets die linksonder op uw toetsenbord staat, tussen de Ctrl- en de Alt-toets.

Het programma hoeft niet te worden geïnstalleerd. Klik hierboven op de knop Download. De website van het programma opent. U ziet twee verschillende bestanden die gedownload kunnen worden. Eentje voor 32 bits-computers en eentje voor 64 bits-computers. Op de website van Microsoft vindt u daar meer informatie over.

191015_puretext_1

  • Download het juiste zip-bestand via de link boven in dit artikel en pak het bestand uit. In het zip-pakketje vindt u één bestand: PureText.exe.
  • Plaats dit bestand in een map naar keuze en dubbelklik op het bestand.
  • In het Systeemvak (rechtsonder in de Taakbalk waar u ook het klokje vindt), verschijnt het pictogram van PureText. Klik met de rechtermuisknop op het pictogram en klik op Options.
  • Zet een vinkje bij Automatically run Pure Text each time I log on to Windows en klik op OK.

Voortaan start het programmaatje als u de computer aanzet. Tekst kopieert en knipt u zoals u gewend bent: u plakt het met de toetscombinatie Windows-toets+V.

Woordenboek
Home Sluiten
SeniorWeb Computerwoordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.