SeniorWeb logo

Niet ondersteunde browser

De browser die u gebruikt wordt niet door SeniorWeb ondersteund. We adviseren u over te stappen op een andere browser.

In het artikel De populairste browsers voor de pc kunt u lezen welke browsers er zijn en een keuze maken.

Menu Zoek

Thunderbird

Thunderbird is een veelzijdig e-mailprogramma. In dit artikel leest u hoe u het programma downloadt op de Windows 10-computer.

Besturingssysteem: Windows 10
Bestandsgrootte: 33,8 MB
Taal: Nederlands
Dit programma is mogelijk niet voor uw apparaat bedoeld.
Download

Thunderbird is een programma van Mozilla, het bedrijf achter het bekende internetprogramma Firefox. Het programma is in het Nederlands te gebruiken. U kunt het op alle recente versies van Windows installeren. De handelingen in dit artikelen gelden voor Windows 10. Voor eerdere versies van Windows zijn de handelingen vergelijkbaar.

  • Klik hierboven op de blauwe knop Download. Het downloadbestand wordt direct geopend in de meeste internetprogramma's.
  • Klik op Uitvoeren om de installatie te starten (in Edge en Internet Explorer). 
  • In Chrome staat de download onderin beeld en start u hem door erop te klikken als het downloaden afgerond is.
  • In Firefox klikt u eerst op Bestand opslaan en dan op het blauwe pijltje rechts van de adresbalk. U klikt op Thunderbird Setup 45.1.1.exe.
  • Het eerste wat Thunderbird doet, is de benodigde bestanden uitpakken. Dit is te volgen aan de hand van een tijdbalkje met het woord 'Extracting' erbij. U hoeft nu niets te doen.
  • Het kan zijn dat Windows uw toestemming vraagt om wijzigingen aan de computer aan te brengen. Klik in dat geval op Ja.
  • Er verschijnt een installatievenster. Klik op Volgende.

3105-thunderbird-1.jpg

  • Nu is het even opletten. Wilt u Thunderbird uw standaard mailprogramma maken? Dan hoeft u niets te doen. Weet u nog niet of u dit wilt, dan moet u het vinkje in het hokje voor 'Thunderbird als mijn standaard e-mailtoepassing gebruiken' aanklikken. Het vinkje verdwijnt. Klik op Volgende.

3105-thunderbird-2.jpg

  • In het derde venster klikt u op Installeren. De installatie gaat van start.

3105-thunderbird-3.jpg

  • Klik nu op Voltooien. Thunderbird start automatisch op. De volgende keer kunt u het programma terugvinden in het Startmenu, bij 'Alle apps'.

3105-thunderbird-4.jpg

Woordenboek
Home Sluiten
SeniorWeb Computerwoordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.