SeniorWeb logo

Niet ondersteunde browser

De browser die u gebruikt wordt niet door SeniorWeb ondersteund. We adviseren u over te stappen op een andere browser.

In het artikel De populairste browsers voor de pc kunt u lezen welke browsers er zijn en een keuze maken.

Menu Zoek

VLC media player (Mac)

VLC media player is een gratis multimediaspeler. U kunt er alle mediabestanden mee afspelen, bijvoorbeeld ook video's die op een Windows-computer zijn gemaakt. Er zijn maar weinig videoformaten die het programma niet aankan. Naast allerlei formaten speelt het ook dvd's, video-, en audio-cd's af.

In dit artikel bespreken we de installatiestappen in Mac OS X 10.11 El Capitan, maar het programma is te gebruiken in alle Mac versies vanaf Mac OS X 10.6 Snow Leopard. 

Besturingssysteem: Vanaf Mac OS X 10.6 Snow Leopard
Bestandsgrootte: 37,3 MB
Taal: Nederlands
Download
 • Klik op de knop Download hierboven.
 • Een nieuw venster opent op een nieuw tabblad en de download start automatisch na 5 seconden. 
 • De voortgang van de download ziet u rechtsboven in de browser Safari 171012_MacVLC_downloadicoon.


VLC is gedownload en terug te vinden in uw map met downloads. U kunt het programma nu installeren:

 • Klik, zodra het downloaden klaar is, in de rechterbovenhoek van Safari op het grijze rondje met een naar beneden wijzende, witte pijl.
 • Dubbelklik op vlc-2.2.4.dmg.

U ziet een venster dat aangeeft dat VLC wordt geopend. Vervolgens opent een venster met daarin verschillende pictogrammen.

 • Klik op VLC en houd de muisknop ingedrukt. Sleep 'VLC' naar het mapje 'Applications' en laat de muisknop los zodra u ziet dat de map geselecteerd is.

U vindt het programma vanaf nu terug bij het overzicht van uw programma's.

VLC Mac Apps
 • Klik rechtsonder op het Dock (de balk onder aan uw scherm) op het mapje programma's 171012_MacVLC_programma's. Ziet u het mapje programma's niet op het dock staan, klik dan op het pictogram van Finder (het lachende gezichtje links op het Dock) > Programma's.
 • Dubbelklik op het programma VLC.
 • U krijgt de vraag of u zeker weet dat u het programma wilt openen, omdat het programma gedownload is van internet. 
 • Klik op Open.
 • Het kan zijn dat u de vraag krijgt of VLC automatisch naar updates moet zoeken. Klik dan op Zoek automatisch. Dan krijgt u een melding wanneer er updates zijn en kunt u deze installeren.

261015_Waarschuwing

Een video bekijken met VLC is erg eenvoudig. Via het menu Bestand  (> Bestand openen ) kunt u een video die op uw computer staat opzoeken en openen. Nuttige tips en handigheidjes van VLC media player lezen leden van SeniorWeb in Enter 58. Dit artikel is gebaseerd op een oudere Windows-versie, maar het programma werkt op een Mac soortgelijk.
Woordenboek
Home Sluiten
SeniorWeb Computerwoordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.