Menu Zoek

App verwijderen van iPad en iPhone

kruisje

Leuk al die apps voor de iPad of iPhone. Maar hoe krijgt u ze weer van het apparaat af?

Er zijn ontzettend veel apps te vinden in de App Store van Apple. En natuurlijk wilt u er een aantal uitproberen. Maar als een app tegenvalt, hoe komt u er dan weer vanaf? Dat is gelukkig heel eenvoudig.

iOS 14/iPadOS 14

Bij het nieuwste besturingssystemen iOS 14 (iPhone) en iPadOS 14 (iPad) volgt u onderstaande stappen:

 • Tik op een app en houd deze vast totdat een menu in beeld verschijnt.
 • Tik op Verwijder app.
 • Tik op Verwijder.

iOS 13/iPadOS 13 of lager

Oudere versie van het besturingssysteem? Bekijk onderstaande stappen:

 • Tik op een app en houd deze vast totdat alle apps bewegen en een kruisje in de linkerbovenhoek krijgen (iOS 12) of totdat een menu in beeld verschijnt en tik in dat menu op Rangschik apps opnieuw (iOS 13/iPadOS 13).
 • Tik op het kruisje bij de app die u wilt verwijderen.
 • Er wordt gevraagd om de verwijdering te bevestigen. Tik op Verwijder.
 • Druk op de Thuisknop (de fysieke knop die in de rand zit verwerkt) of tik op Gereed (iPhone X, iPhone Xs, iPhone 11 en iPad Pro).

Opmerking: enkele apps horen bij de iPad of iPhone. Sommige krijgen geen kruisje in de linkerbovenhoek en kunnen niet verwijderd worden.

Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

 • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
 • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
 • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
 • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

 • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
 • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.