SeniorWeb logo

Niet ondersteunde browser

De browser die u gebruikt wordt niet door SeniorWeb ondersteund. We adviseren u over te stappen op een andere browser.

In het artikel De populairste browsers voor de pc kunt u lezen welke browsers er zijn en een keuze maken.

Altijd een beroep kunnen doen op onze computerhulp? Word nu voordelig lid!

Meer informatie
Menu Zoek

Tip: gesprek vastpinnen in WhatsApp (Android)

WhatsApp_gesprek_vastpinnen

Gebruikt u bepaalde gesprekken in WhatsApp vaak en hebt u een Android-smartphone? Pin ze dan vast, u kunt het gesprek dan altijd snel openen!

Wanneer u bepaalde gesprekken vaak gebruikt, is het handig als u deze snel kunt openen. Door gesprekken bovenaan vast te pinnen, hoeft u de gesprekken niet te zoeken om deze te openen.

Het vastpinnen van een gesprek gaat als volgt:

 • Open WhatsApp.
 • Tik op het tabblad Chats.
 • Tik op het gesprek dat u wilt vastpinnen en houd uw vinger op het scherm totdat boven in beeld meerdere symbolen verschijnen.
 • Tik op het symbool van de punaise 070717_gesprek_vastpinnen.
 • Het gesprek is nu bovenaan het overzicht van alle gesprekken vastgepind. Vastgepinde gesprekken herkent u aan het grijze rondje met de punaise 070717_vastgepind_gesprek.

U kunt maximaal drie gesprekken vastpinnen. Hebt u een gesprek vastgepind die u eigenlijk niet meer gebruikt, maak deze dan als volgt weer los:

 • Open WhatsApp.
 • Tik op het tabblad Chats.
 • Tik op het gesprek dat u wilt losmaken en houd uw vinger op het scherm totdat boven in beeld meerdere symbolen verschijnen.
 • Tik op het symbool van de punaise met de streep erdoor 070717_gesprek_niet_vastpinnen.

Het gesprek is nu losgemaakt en wordt weer teruggezet in het overzicht van alle gesprekken.

Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.  

Hoe werkt het? 
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:  

 • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
 • Klikt u op FacebookTwitter of Google+ en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
 • Klikt u op FacebookTwitter of Google+ en hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.

De koppeling verbreken 
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken: 

 • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
 • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van  Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
 • Google+: Als u op de Google+-knop hebt geklikt, wordt deze rood. Klik nogmaals op de knop om de koppeling te verbreken. 
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.