Menu Zoek
U bekijkt een pagina die niet langer door SeniorWeb wordt bijgewerkt. Mogelijk is de informatie verouderd of niet meer van toepassing.
Dit artikel is gearchiveerd op: 1 april 2021

Overzicht van zorgapps en -websites

110314_digitalezorggids_home

Online zijn er vele zorgwebsites en -apps te vinden. De DigitaleZorgGids maakt u wegwijs in dit grote aanbod.

Op Digitalezorggids.nl vindt u duizenden digitale zorgtoepassingen. Voornamelijk apps (programma's voor smartphone of tablet), maar ook websites. De gids probeert inzicht te geven in het grote aanbod aan zorgapps en -sites. U kunt binnen de duizenden toepassingen zoeken op aandoening, thema of vakgebied. Zo gaat u aan de slag met de DigitaleZorgGids:

  • Surf naar www.digitalezorggids.nl
  • Op de thuispagina vindt u een grote zoekbalk. Typ hier uw zoekterm en klik op de afbeelding van het vergrootglas. Onder de zoekbalk verschijnen de zoekresultaten.
  • Door op een zoekresultaat te klikken, krijgt u meer informatie over de app of website. Er wordt een omschrijving gegeven, schermafbeeldingen getoond en bij apps staat er een downloadknop.

De apps en websites kunnen beoordeeld worden door bezoekers van de DigitaleZorgGids. Maar er is ook grote groep experts die toepassingen beoordeelt. U ziet per toepassing wat de bezoekers en experts ervan vinden. Zo weet u of een toepassing nuttig is.

De DigitaleZorgGids is een initiatief van patiëntenfederatie NPCF. Dit is een samenwerkingsverband van dertig patiënten- en consumentenorganisaties. Het NPCF zet zich in voor betere, veilige en betaalbare zorg.

Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

  • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
  • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
  • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
  • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

  • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
  • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.