Menu Zoek
U bekijkt een pagina die niet langer door SeniorWeb wordt bijgewerkt. Mogelijk is de informatie verouderd of niet meer van toepassing.
Dit artikel is gearchiveerd op: 1 april 2021

Tablet op tv aansluiten

hdmi-klein(1)

Verbind uw tablet met de tv en geniet op groot beeld van video's.

Natuurlijk is het leuk om op uw tablet te kijken naar Uitzending Gemist, YouTube of Netflix. Maar zeg nou zelf, het grotere beeld van uw televisie kijkt prettiger toch? Het goede nieuws is dat u geen technisch wonder hoeft te zijn om uw tablet aan te sluiten op de televisie. Het komt op de leeftijd van uw tv aan. U hebt er namelijk een HDMI-aansluiting voor nodig, en oude toestellen hebben zo'n aansluiting vaak niet. De laatste jaren worden televisietoestellen wel standaard voorzien van één of meerdere HDMI-aansluitingen. Daarmee worden bijvoorbeeld Blu-ray-spelers aangesloten. Maar deze aansluiting kan ook worden gebruikt om uw tablet te verbinden met de tv. U hebt daarvoor de volgende zaken nodig:

 1. Een HDMI-kabel
  Deze kabels zijn overal te koop. Kies gerust voor een goedkope uitvoering maar let wel op de lengte van de kabel. Eén of twee meter is meer dan voldoende. U zet de tablet immers gewoon naast de tv. Neemt u langere kabels dan kan de kwaliteit van het signaal achteruit gaan.

 2. Een HDMI-adapter
  Ook deze adapters zijn overal verkrijgbaar. De adapter is een kabeltje met twee verschillende uiteindes. In het ene uiteinde kan een HDMI-stekker worden gestoken. Het andere uiteinde is een stekkertje dat wordt verbonden met uw tablet. Dus is het belangrijk te weten welke tablet u hebt. De nieuw iPad Air heeft bijvoorbeeld een klein stekkertje nodig, eerdere versies van de iPad gebruiken een grotere platte stekker. Als u twijfelt neemt u gewoon uw tablet mee naar de winkel.


Aansluiten is kinderspel. U verbindt de HDMI-kabel met de tv en de adapter. U verbindt de adapter met de tablet. Klaar is Kees. Vergeet niet om uw televisie af te stemmen op het HDMI-kanaal. Hebt u dat gedaan dan ziet u het beeld van uw tablet terug op tv.

Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

 • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
 • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
 • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
 • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

 • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
 • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.