Menu Zoek

Een ander e-mailadres, wat is belangrijk?

ander emailadres 250x250

Laat bekenden en instanties op tijd weten dat het e-mailadres verandert.

Veel mensen gebruiken het e-mailadres dat ze kregen van de provider. Vaak is dat het bedrijf dat ook de tv-aansluiting verzorgt. Soms is het handig te wisselen van provider, bijvoorbeeld bij een goedkoper contract. Let op: in dat geval verandert ook het e-mailadres. Dat kunt u niet meenemen naar een nieuwe aanbieder. Geef uw nieuwe e-mailadres door aan uw contacten en belangrijke (overheids)instanties. Wisselen van provider zonder verplicht nieuw e-mailadres kan wel. Maak daarvoor een account aan bij Gmail of Outlook.com. Die staan los van de providers. Een mailadres bij een van die aanbieders gaat uw hele leven mee.

Verandert het e-mailadres, laat dat dan iedereen weten. Het makkelijkst gaat dat in een bericht naar uw hele adresboek. Plaats wel alle adressen in het BCC-vak. Dan zijn de e-mailadressen niet zichtbaar voor alle ontvangers. Wel zo fijn voor de privacy van de contacten.

Behalve vrienden en bekenden zijn er tal van instanties die het oude mailadres gebruiken. U moet dat zelf aanpassen in het account bij zo'n instantie. Maak een lijstje van alle belangrijke organisaties. Denk aan DigiD, de Belastingdienst, maar ook aan SeniorWeb, de ANWB, uw energieleverancier, zorgverzekeraar en huisarts.

Pas ook het e-mailadres aan bij de nieuwsbrieven van SeniorWeb of andere instanties. Anders ontvangt u die na verloop van tijd niet meer.

Wijzig uw e-mailadres bij SeniorWeb als volgt:

  • SeniorWeb-leden wijzigen hun e-mailadres via Mijn SeniorWeb of via de link E-mailadres wijzigen in de nieuwsbrief zelf.
  • Niet-leden wijzigen hun e-mailadres via de link E-mailadres wijzigen in de nieuwsbrief zelf.

Bij sommige providers blijft een e-mailadres na opzegging nog een paar maanden actief. Informeer hiernaar bij de provider. Laat alle e-mails die nog binnenkomen automatisch doorsturen naar het nieuwe adres. Hoe dat werkt, staat op de website van de provider.

Stel een automatisch antwoord in als uw e-mailadres nog een paar maanden bij de oude provider bestaat. Meld dat het e-mailadres oud is en over een tijdje niet meer werkt. Noem het nieuwe adres. Hoe u een automatisch antwoord instelt, staat op de website van de oude provider.

Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

  • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
  • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
  • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
  • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

  • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
  • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.