Menu Zoek
U bekijkt een pagina die niet langer door SeniorWeb wordt bijgewerkt. Mogelijk is de informatie verouderd of niet meer van toepassing.
Deze tip is gearchiveerd op: 26 februari 2019

App-tip: Fello voor mantelzorg

031215_fello-thumb Bent u mantelzorger en kunt u wel wat hulp gebruiken? Zorg samen voor een ander. Verdeel taken, prik een datum en wissel berichten uit via Fello.

Met Fello kunt u de zorg voor iemand in uw omgeving afstemmen met andere betrokkenen. Denk aan de rest van de familie, maar ook aan een goede buur of vriend. Iedereen die iets zou kunnen betekenen in de zorg, kan aansluiten. Via een app of de mobiele website van Fello houdt u contact met elkaar. Zoals de makers het zelf zeggen: 'Fello maakt samen zorgen simpel'.

Hoe werkt het?
Registreer uzelf op Getfello.com of rechtstreeks in de app. Maak vervolgens een zogenaamde zorggroep aan en nodig daarvoor mensen uit. U hebt alleen het e-mailadres nodig van de mensen die u wilt toevoegen aan de groep. Deze mensen registreren zichzelf ook en nu kunnen jullie via de app of de website van Fello zorgtaken met elkaar afstemmen.

Download de app Fello
De website is via elke browser te gebruiken, maar wij raden zeker aan de app te installeren. Wanneer iemand dan contact opneemt, krijgt u daar een melding van. De app is er voor iOS en Android.

 • Fello - iOS (iPhone/iPad)
 • Fello - Android-apparaten

Sta toe dat Fello u berichten stuurt, zo ziet u het direct wanneer iemand bijvoorbeeld een bericht of taak plaatst.

Zorggroep aanmaken
Na het downloaden van de app kunt u een groep aanmaken. Typ de naam van de groep en tik op Maak onze groep.

Mensen toevoegen aan een groep
Andere mensen toevoegen aan een zorggroep doet u op de volgende manier:

 • Tik op het tabblad Chats.
 • Tik op Nodig iemand uit.
 • Typ in het tekstveld het e-mailadres van de persoon die u wilt toevoegen aan de groep.
 • Tik vervolgens op Verstuur.
 • De persoon die u hebt uitgenodigd ontvangt een e-mail waarin staat hoe zij zich kunnen registreren en toegang krijgen tot de groep.

Meerdere zorggroepen aanmaken
Bent u voor meerdere personen mantelzorger, dan kunt u meerdere zorggroepen aanmaken. Dat doet u door linksboven op de drie streepjes te tikken. Een extra menu opent. Tik op + Maak een nieuwe groep om een nieuwe zorggroep aan te maken. Geef vervolgens de groep weer een naam en tik op Maak onze groep. Wilt u schakelen tussen de groepen? Tik dan op linksboven op de drie streepjes en tik op de juiste groep.

Functies in het kort
In elke zorggroep hebt u dezelfde functies. U hebt de volgende opties wanneer u tikt op het plusteken rechtsonder:

 • Chat: stuur een bericht naar iedereen in de zorggroep. Wissel bijvoorbeeld met elkaar uit hoe een bezoek is verlopen.
 • Afspraak in agenda: maak een nieuwe afspraak.

Overige functies

 • Tik op het tabblad Agenda om de geplande afspraken te zien.
 • Tik op het tabblad Chats om alle berichten te zien.
 • Tik linksboven op de drie streepjes > Je gegevens om uw gegevens aan te passen.
 • Wilt u een groep verwijderen, tik dan linksboven op de drie streepjes en vervolgens op de groep die u wilt verwijderen. Tik nogmaals op de naam van de groep. Scrol naar onder en vul onder 'Groep verwijderen?' uw wachtwoord in. Tik vervolgens op Verwijder deze groep > Ja, verwijder.
Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

 • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
 • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
 • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
 • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

 • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
 • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.