SeniorWeb logo

Niet ondersteunde browser

De browser die u gebruikt wordt niet door SeniorWeb ondersteund. We adviseren u over te stappen op een andere browser.

In het artikel De populairste browsers voor de pc kunt u lezen welke browsers er zijn en een keuze maken.

Menu Zoek

App-tip: foto's bewerken met Snapseed

tip(6)

Snapseed geeft een keur aan fotobewerkingsmogelijkheden en verfraait de aanwezige foto's op de smartphone of tablet.

Dankzij de smartphone hebben we tegenwoordig allemaal voortdurend een camera ter beschikking. Wat is leuker dan snel een fotomomentje pakken en delen met het thuisfront? De app Snapseed vult dit verder aan. Het is namelijk een gratis en veelomvattend fotobewerkingsprogramma uit de stal van Google

Snapseed is gekoppeld aan de fotobibliotheek. Dus alle foto's op het apparaat zijn zichtbaar in de app. Tik op en foto om deze te bewerken en er volgt een overzicht van de mogelijkheden. Die vallen uiteen in twee onderdelen:

  • Tools
    Hieronder vallen basisbewerkingen zoals bijsnijden, draaien en allerlei correcties en verbeteringen. Maar ook zaken als tekst toevoegen aan de foto, vignettering aanbrengen of het perspectief wijzigen.
  • Filters
    Met filters kunnen mooie effecten aan de foto's worden toegevoegd. Bijvoorbeeld een focuseffect dat de scherptediepte van de foto verandert. Ook kan een foto voorzien worden van een mooi kader.

Snapseed heeft één belangrijk nadeel: de app is zwaar verslavend.

  • Snapseed - Android-apparaat (Android 4.1 of nieuwer)
  • Snapseed - iPhone/iPad (iOS 8 of nieuwer)
Woordenboek
Home Sluiten
SeniorWeb Computerwoordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.