SeniorWeb logo

Niet ondersteunde browser

De browser die u gebruikt wordt niet door SeniorWeb ondersteund. We adviseren u over te stappen op een andere browser.

In het artikel De populairste browsers voor de pc kunt u lezen welke browsers er zijn en een keuze maken.

Altijd een beroep kunnen doen op onze computerhulp? Word nu voordelig lid!

Meer informatie
Menu Zoek
U bekijkt een pagina die niet langer door SeniorWeb wordt bijgewerkt. Mogelijk is de informatie verouderd of niet meer van toepassing.
Deze tip is gearchiveerd op: 26 februari 2019

App-tip: foto's bewerken met Snapseed

tip(6)

Snapseed geeft een keur aan fotobewerkingsmogelijkheden en verfraait de aanwezige foto's op de smartphone of tablet.

Dankzij de smartphone hebben we tegenwoordig allemaal voortdurend een camera ter beschikking. Wat is leuker dan snel een fotomomentje pakken en delen met het thuisfront? De app Snapseed vult dit verder aan. Het is namelijk een gratis en veelomvattend fotobewerkingsprogramma uit de stal van Google

Snapseed is gekoppeld aan de fotobibliotheek. Dus alle foto's op het apparaat zijn zichtbaar in de app. Tik op en foto om deze te bewerken en er volgt een overzicht van de mogelijkheden. Die vallen uiteen in twee onderdelen:

 • Tools
  Hieronder vallen basisbewerkingen zoals bijsnijden, draaien en allerlei correcties en verbeteringen. Maar ook zaken als tekst toevoegen aan de foto, vignettering aanbrengen of het perspectief wijzigen.
 • Filters
  Met filters kunnen mooie effecten aan de foto's worden toegevoegd. Bijvoorbeeld een focuseffect dat de scherptediepte van de foto verandert. Ook kan een foto voorzien worden van een mooi kader.

Snapseed heeft één belangrijk nadeel: de app is zwaar verslavend.

 • Snapseed - Android-apparaat (Android 4.1 of nieuwer)
 • Snapseed - iPhone/iPad (iOS 8 of nieuwer)
Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.  

Hoe werkt het? 
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:  

 • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
 • Klikt u op FacebookTwitter of Google+ en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
 • Klikt u op FacebookTwitter of Google+ en hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.

De koppeling verbreken 
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken: 

 • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
 • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van  Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
 • Google+: Als u op de Google+-knop hebt geklikt, wordt deze rood. Klik nogmaals op de knop om de koppeling te verbreken. 
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.