SeniorWeb logo

Niet ondersteunde browser

De browser die u gebruikt wordt niet door SeniorWeb ondersteund. We adviseren u over te stappen op een andere browser.

In het artikel De populairste browsers voor de pc kunt u lezen welke browsers er zijn en een keuze maken.

Menu Zoek

App-tip: oplichters in de smiezen

Telefoon_transparant

In de Opgelicht?!-app vindt u een overzicht van actuele waarschuwingen op het gebied van oplichting en bedrog. Zowel online als in de 'echte wereld'.

 

Het internet kan ons dagelijks leven verrijken met informatie, zorgen voor ontspanning of zorgen dat we contact houden met familie en vrienden over de hele wereld. Dat is leuk. Helaas heeft het wereldwijde web, net als het echte leven, ook mindere kanten. Criminaliteit bijvoorbeeld. Louche figuren zijn uit op uw bankgegevens of andere informatie waar ze rijker van kunnen worden. Dit gaat bijvoorbeeld via een virus of een mail die afkomstig lijkt van uw bank. De meest brutale oplichters bellen u zelfs op en proberen op die manier aan bijvoorbeeld uw inloggegevens van de bank te komen. 

App van Opgelicht?!
Het tv-programma Opgelicht?! besteedt regelmatig aandacht aan dit soort oplichtingszaken. Het programma heeft ook een app waarmee u nog sneller op de hoogte bent van zwendel op internet of in de buurt. De app waarschuwt voor nepmails, virussen en onbetrouwbare webshops, maar ook voor ouderwetse oplichters die u met babbeltrucs willen beroven van uw geld of sieraden. En wat te denken van nepagenten die in uw buurt actief zijn? 

Werking app
De Opgelicht?!-app heeft verschillende categorieën oplichting zoals: geldzaken, babbeltrucs, spookfacturen en valse e-mails.  Door zogenaamde alerts aan te zetten, krijgt u een waarschuwing van actuele oplichtingspraktijken. Zodra er een nieuwe melding is, krijgt u informatie over de oplichting en bijvoorbeeld een afbeelding van een valse mail die in omloop is. Dagelijks worden twee á drie berichten geplaatst. De alerts zijn te delen via Facebook, Twitter, WhatsApp en e-mail. Zo kunt u ook vrienden waarschuwen voor actuele oplichtingspraktijken. 

Download de app in de App Store of Play Store.

Woordenboek
Home Sluiten
SeniorWeb Computerwoordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.