SeniorWeb logo

Niet ondersteunde browser

De browser die u gebruikt wordt niet door SeniorWeb ondersteund. We adviseren u over te stappen op een andere browser.

In het artikel De populairste browsers voor de pc kunt u lezen welke browsers er zijn en een keuze maken.

Menu Zoek

App-tip: Startpagina.nl

tip(15)

Installeer Startpagina.nl op uw Android-toestel. Een handig vertrekpunt voor uw surftochten over internet.

Tegenwoordig is Google de vaste wegwijzer op internet. Maar tijdens de begindagen van het wereldwijde web in Nederland kon de site Startpagina.nl zich in populariteit meten met de Amerikaanse zoekmachine. Veel surfers hadden de site ingesteld als startpagina in hun browser. Zo vormde hij voor veel Nederlanders hét vertrekpunt op internet. Dat is ook niet zo gek: Startpagina.nl biedt een handig overzicht, naar thema, van allerlei websites. Dus wie op zoek is naar informatie over bijvoorbeeld kranten, kan in de app zoeken op 'kranten' of via het menu naar de pagina 'Nieuws & vermaak' gaan voor een overzicht van nieuwssites.

Maar Startpagina kent een belangrijke beperking. Het is goed om u daar bewust van te zijn. Niet alle websites die op internet bestaan komen voor op Startpagina. De redactie maakt een selectie, en toont alleen maar veilige, Nederlandse websites die aan bepaalde kwaliteitseisen voldoen. Dus er is geen garantie dat een overzicht compleet is. Vandaar dat de meeste mensen tegenwoordig Google als vertrekpunt nemen. 

Startpagina-app
Toch kan een overzicht zoals Startpagina dat biedt, handig zijn. Op de telefoon of de tablet bijvoorbeeld. Voor Android is een handige app ontwikkeld (iPad/iPhone-gebruikers blijven helaas aangewezen op de site). De app is meer dan een verzameling links. Hij bevat ook nuttige informatie zoals het weerbericht en file-informatie. En de mogelijkheid om via de app naar diverse radiostations te luisteren. Verder is het mogelijk de app te personaliseren. Wie bijvoorbeeld financieel nieuws of mode niet interessant vindt, kan die catergorie gewoon uitzetten. Ook kunt u elke gewenste link toevoegen aan 'Mijn Startpagina', zodat u deze altijd snel bij de hand hebt wanneer u de Startpagina app opent.

De app is te vinden in de Play Store.

Woordenboek
Home Sluiten
SeniorWeb Computerwoordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.