Menu Zoek

Bureaublad snel in beeld

070916_bureaublad_in_beeld_home

Staan er veel vensters open op de computer en wilt u naar het Bureaublad? De vensters een voor een minimaliseren hoeft niet. Er is een handig knopje!

Tijdens het werken op de computer hebt u zomaar drie vensters openstaan. Denk aan de internetbrowser, de Verkenner en een Word-document. Staat er een snelkoppeling naar een programma of bestand op het Bureaublad, dan moet u alle vensters minimaliseren voordat u erbij kunt. Dat kan in één muisklik.

  • Helemaal rechts op de Taakbalk vindt u een klein verticaal balkje. Klik op het balkje, dus rechts van het streepje.
    Bureaublad in beeld
  • Alle openstaande vensters worden geminimaliseerd. Open een venster weer door op het programmasymbool op de Taakbalk te klikken.

Kunt u het knopje niet vinden? Zoek dan helemaal rechts op de Taalkbalk naast de tijd en datum naar een smal transparant blokje. Of gebruik de sneltoets Windows-toets+M (de Windows-toets is de toets met het Windows-logo).

Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

  • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
  • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
  • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
  • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

  • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
  • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.