Zoeken
Menu Zoek

Tip: adressen websites sneller typen

Om een website te bezoeken moet u het webadres intypen in de adresbalk van het internetprogramma. Wist u dat het helemaal niet nodig is om het volledige adres in te voeren? Met een paar handigheidjes bespaart u zich een hoop typwerk.

LampjeVeel internetters typen het volledige adres in, dat begint met http://. Dat is helemaal niet nodig. In de meeste gevallen kunt u http:// en ook www weglaten. Typ bijvoorbeeld eens 'seniorweb.nl' (zonder aanhalingstekens) in de adresbalk en druk op de Enter-toets. U wordt dan gewoon naar deze site gebracht. Dat werkt voor veel Nederlandse websites.

Voor websites waarvan het adres op .com eindigt, kunt u wat anders doen. Typ bijvoorbeeld Microsoft in, en druk dan op de toetsen Ctrl + Enter. Hierdoor wordt het deel http://www. en het deel .com om de naam heen geplaatst en toont de browser dus de website op http://www.microsoft.com.

Woordenboek
Home Sluiten
Computerwoordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.