Zoeken
Menu Zoek

Computertip: video's op SeniorWeb afspelen

260315_video-afspelen-SW-home Op steeds meer plaatsen op de site van SeniorWeb, komt u video’s tegen. Korte filmpjes die we zelf hebben gemaakt, waarin u een praktische uitleg krijgt. Maar hoe speelt u zo’n video eigenlijk af?

In bijvoorbeeld de tip 'Paginanummering toevoegen in Word 2013' staat een handige video. Uw internetprogramma kan deze probleemloos afspelen.

Voor de bediening van de video zijn verschillende knoppen beschikbaar. De belangrijkste gaan wij hier even langs:

 • Klik op de video zelf of eronder op de knop afspelen knop_Playom de video te starten. 
 • Klik op de knop pauzeren knop_Pauze om de video op pauze te zetten.
 • Ernaast staat de afbeelding van een luidspreker. U zet het geluid uit door te klikken op knop_Geluid_uit en weer aan door te klikken op knop_Geluid_aan. Wijs ernaar met de muisaanwijzer en er verschijnt een rood schuifbalkje waarmee u het geluid harder of zachter kunt zetten.
 • Met de knop 18316_YouTube_Ondertitel_knop of 18316_YouTube_Ondertitel_knop2 kunt u ondertiteling bij de video aanzetten.
 • Is de video onscherp? Dan kan het zijn dat deze niet in de beste kwaliteit afspeelt. Dit past u aan door te klikken op 18316_YouTube_Instellingen_knop. Kies vervolgens voor Kwaliteit > 1080p.
 • De knop knop_Beeldvullendis bedoeld om de video op de volledige grootte van uw beeldscherm te bekijken. Als het scherm groot staat weergegeven, drukt u op de knop Esc, linksboven op uw toetsenbord, om het formaat weer klein te maken.

Probeert u het met deze video maar eens uit:

Auteur: SB
Gewijzigd: 18 maart 2016
Sluiten
Toevoegen aan Mijn archief

U moet inloggen om iets te kunnen toevoegen aan uw archief. Wilt u nu inloggen?

Geef uw waardering: -/5 Stem!
Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.  

Hoe werkt het? 
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:  

 • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
 • Klikt u op FacebookTwitter of Google+ en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
 • Klikt u op FacebookTwitter of Google+ en hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.

De koppeling verbreken 
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken: 

 • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
 • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van  Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
 • Google+: Als u op de Google+-knop hebt geklikt, wordt deze rood. Klik nogmaals op de knop om de koppeling te verbreken. 
Woordenboek
Home Sluiten
Computerwoordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.