Zoeken
Menu Zoek

Computertip: video's op SeniorWeb afspelen

260315_video-afspelen-SW-home Op steeds meer plaatsen op de site van SeniorWeb, komt u video’s tegen. Korte filmpjes die we zelf hebben gemaakt, waarin u een praktische uitleg krijgt. Maar hoe speelt u zo’n video eigenlijk af?

In bijvoorbeeld de tip 'Paginanummering toevoegen in Word 2013' staat een handige video. Uw internetprogramma kan deze probleemloos afspelen.

Voor de bediening van de video zijn verschillende knoppen beschikbaar. De belangrijkste gaan wij hier even langs:

  • Klik op de video zelf of eronder op de knop afspelen knop_Playom de video te starten. 
  • Klik op de knop pauzeren knop_Pauze om de video op pauze te zetten.
  • Ernaast staat de afbeelding van een luidspreker. U zet het geluid uit door te klikken op knop_Geluid_uit en weer aan door te klikken op knop_Geluid_aan. Wijs ernaar met de muisaanwijzer en er verschijnt een rood schuifbalkje waarmee u het geluid harder of zachter kunt zetten.
  • Met de knop 18316_YouTube_Ondertitel_knop of 18316_YouTube_Ondertitel_knop2 kunt u ondertiteling bij de video aanzetten.
  • Is de video onscherp? Dan kan het zijn dat deze niet in de beste kwaliteit afspeelt. Dit past u aan door te klikken op 18316_YouTube_Instellingen_knop. Kies vervolgens voor Kwaliteit > 1080p.
  • De knop knop_Beeldvullendis bedoeld om de video op de volledige grootte van uw beeldscherm te bekijken. Als het scherm groot staat weergegeven, drukt u op de knop Esc, linksboven op uw toetsenbord, om het formaat weer klein te maken.

Probeert u het met deze video maar eens uit:

Woordenboek
Home Sluiten
Computerwoordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.