SeniorWeb logo

Niet ondersteunde browser

De browser die u gebruikt wordt niet door SeniorWeb ondersteund. We adviseren u over te stappen op een andere browser.

In het artikel De populairste browsers voor de pc kunt u lezen welke browsers er zijn en een keuze maken.

Altijd een beroep kunnen doen op onze computerhulp? Word nu voordelig lid!

Meer informatie
Menu Zoek
U bekijkt een pagina die niet langer door SeniorWeb wordt bijgewerkt. Mogelijk is de informatie verouderd of niet meer van toepassing.
Deze tip is gearchiveerd op: 26 februari 2019

Gadget-tip: betaalbare augmented realitybril

tip(8)

De Aryon is een kartonnen bril die uw smartphone omtovert in een functioneel augmentend reality-gadget.

Augmentend reality (AR) projecteert informatie en/of beelden op de bestaande werkelijkheid. Het legt als het ware een schil bovenop de realiteit. Op smartphones wordt AR al geruime tijd toegepast. Er zijn bijvoorbeeld apps die informatie over het straatbeeld heen leggen. Wie zijn telefoon richt op een bekend gebouw, zoals het Rijksmuseum, ziet dan allerlei extra informatie over de architect, de periode dat het is gebouwd en dat soort zaken.

Een AR-bril gaat een stapje verder. Je kunt geprojecteerde beelden dan verplaatsen en bewerken. Microsoft ontwikkelt een geavanceerde AR-bril: de HoloLens, Op YouTube staat een (Engelstalige) demonstratievideo die laat zien wat er mogelijk is met zo'n bril. De HoloLens is nog niet te koop maar u snapt dat het bedrag richting een getal met drie nullen gaat. Prijzig voor een gadget. Daarom ontwikkelden studenten van de Universiteit Twente een betaalbare kartonnen AR-bril die wel wat wegheeft van Googles VR-bril of die bril van Albert Heijn. Stop er uw smartphone in en beleef augmentend reality thuis.

De Twentse AR-bril 'Aryzon' is voor 29,99 euro te bestellen via de eigen (Engelstalige) website: aryzon.com (prijs november 2018).

Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.  

Hoe werkt het? 
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:  

  • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
  • Klikt u op FacebookTwitter of Google+ en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
  • Klikt u op FacebookTwitter of Google+ en hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.

De koppeling verbreken 
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken: 

  • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
  • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van  Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
  • Google+: Als u op de Google+-knop hebt geklikt, wordt deze rood. Klik nogmaals op de knop om de koppeling te verbreken. 
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.