SeniorWeb logo

Niet ondersteunde browser

De browser die u gebruikt wordt niet door SeniorWeb ondersteund. We adviseren u over te stappen op een andere browser.

In het artikel De populairste browsers voor de pc kunt u lezen welke browsers er zijn en een keuze maken.

Menu Zoek

Gadget-tip: betaalbare augmented realitybril

tip(8)

De Aryon is een kartonnen bril die uw smartphone omtovert in een functioneel augmentend reality-gadget.

Augmentend reality (AR) projecteert informatie en/of beelden op de bestaande werkelijkheid. Het legt als het ware een schil bovenop de realiteit. Op smartphones wordt AR al geruime tijd toegepast. Er zijn bijvoorbeeld apps die informatie over het straatbeeld heen leggen. Wie zijn telefoon richt op een bekend gebouw, zoals het Rijksmuseum, ziet dan allerlei extra informatie over de architect, de periode dat het is gebouwd en dat soort zaken.

Een AR-bril gaat een stapje verder. Je kunt geprojecteerde beelden dan verplaatsen en bewerken. Microsoft ontwikkelt een geavanceerde AR-bril: de HoloLens, Op YouTube staat een (Engelstalige) demonstratievideo die laat zien wat er mogelijk is met zo'n bril. De HoloLens is nog niet te koop maar u snapt dat het bedrag richting een getal met drie nullen gaat. Prijzig voor een gadget. Daarom ontwikkelden studenten van de Universiteit Twente een betaalbare kartonnen AR-bril die wel wat wegheeft van Googles VR-bril of die bril van Albert Heijn. Stop er uw smartphone in en beleef augmentend reality thuis.

De Twentse AR-bril 'Aryzon' is voor 29,99 euro te bestellen via de eigen (Engelstalige) website: aryzon.com (prijs november 2018).

Woordenboek
Home Sluiten
SeniorWeb Computerwoordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.