SeniorWeb logo

Niet ondersteunde browser

De browser die u gebruikt wordt niet door SeniorWeb ondersteund. We adviseren u over te stappen op een andere browser.

In het artikel De populairste browsers voor de pc kunt u lezen welke browsers er zijn en een keuze maken.

Menu Zoek

Gadget-tip: e-reader met 8-inchscherm

Kobo Forma

Kobo brengt een nieuw model e-reader op de markt. De Kobo Forma heeft een scherm van 8 inch. Het apparaat is op maar liefst vier manieren vast te houden.

De Forma is erg licht. Met één hand is hij gemakkelijk te bedienen ondanks het grote formaat. U leest er boeken mee in de staande en de liggende stand, net wat u fijn vindt. En hij is van alle kanten te gebruiken, het boek draait gewoon mee als u het apparaat een kwartslag draait.

Kan tegen vallen

Er zitten twee knopjes op om naar de volgende of vorige pagina te gaan. De accu van de e-reader gaat nog langer mee dan bij eerdere modellen, en hij kan beter tegen valpartijen tot wel twee meter hoog..

Volgens de fabrikant wordt het lezen van een e-boek nog comfortabeler met dit nieuwe model. Er zit een speciaal soort achtergrondverlichting in waardoor hij de hele dag en nacht een fijn leesbaar beeld geeft. Hij is spatwaterdicht, dus ook geschikt voor aan zee of bij het zwembad.

Binnenkort te koop

Het apparaat heeft 8 GB intern geheugen, dus plek zat voor heel veel digitale boeken. Goedkoop is hij echter niet, met 279,99 euro. Later deze maand ligt de nieuwe e-reader in de winkels.

Woordenboek
Home Sluiten
SeniorWeb Computerwoordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.