Menu Zoek

Gadget-tip: e-reader met 8-inchscherm

Kobo Forma

Kobo brengt een nieuw model e-reader op de markt. De Kobo Forma heeft een scherm van 8 inch. Het apparaat is op maar liefst vier manieren vast te houden.

De Forma is erg licht. Met één hand is hij gemakkelijk te bedienen ondanks het grote formaat. U leest er boeken mee in de staande en de liggende stand, net wat u fijn vindt. En hij is van alle kanten te gebruiken, het boek draait gewoon mee als u het apparaat een kwartslag draait.

Kan tegen vallen

Er zitten twee knopjes op om naar de volgende of vorige pagina te gaan. De accu van de e-reader gaat nog langer mee dan bij eerdere modellen, en hij kan beter tegen valpartijen tot wel twee meter hoog..

Volgens de fabrikant wordt het lezen van een e-boek nog comfortabeler met dit nieuwe model. Er zit een speciaal soort achtergrondverlichting in waardoor hij de hele dag en nacht een fijn leesbaar beeld geeft. Hij is spatwaterdicht, dus ook geschikt voor aan zee of bij het zwembad.

Binnenkort te koop

Het apparaat heeft 8 GB intern geheugen, dus plek zat voor heel veel digitale boeken. Goedkoop is hij echter niet, met 279,99 euro. Later deze maand ligt de nieuwe e-reader in de winkels.

Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

  • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
  • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
  • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
  • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

  • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
  • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.