SeniorWeb logo

Niet ondersteunde browser

De browser die u gebruikt wordt niet door SeniorWeb ondersteund. We adviseren u over te stappen op een andere browser.

In het artikel De populairste browsers voor de pc kunt u lezen welke browsers er zijn en een keuze maken.

Menu Zoek
U bekijkt een pagina die niet langer door SeniorWeb wordt bijgewerkt. Mogelijk is de informatie verouderd of niet meer van toepassing.
Deze tip is gearchiveerd op: 19 november 2018

Gadget-tip: een tablet van Google

pixel_c_home

Googles Pixel C is de eerste tablet die volledig door het bedrijf zelf is ontwikkeld en geproduceerd.

Google gaat de concurrentie aan met Apple en Samsung. Nu het door Google bedachte Android-systeem wereldwijd domineert, legt het bedrijf zich toe op de productie van smartphones en tablets. Dat deed het weliswaar al, maar in samenwerking met fabrikanten als LG, Samsung, Motorola of HTC.

Pixel C

De Pixel C is een Android-tablet die geheel in eigen beheer is ontwikkeld en geproduceerd. De eerste echte Google-tablet dus. Gebruikers krijgen een tablet die zich met gemak kan meten met de paradepaardjes van Apple en Samsung. De Pixel C presteert goed en wordt geprezen om het beeldscherm. Veel helderder dan de concurrentie. 

Android

Natuurlijk loopt de Pixel C op Android. Omdat het apparaat is ontwikkeld door Google is er geen schil overheen gelegd zoals de meeste andere fabrikanten doen. Dus wie de Pixel C koopt, krijgt Android zoals Android bedoeld is. En wie al een Android-telefoon heeft, kan makkelijk tussen beide apparaten schakelen.

Beperkingen

De Pixel C krijgt in diverse besprekingen een goed rapportcijfer. Het enige echte nadeel dat wordt genoemd is het feit dat niet alle apps die voor Android worden gebouwd een tablet-versie kennen. Zoals bijvoorbeeld de Spotify-app. In zo'n geval wordt de app gewoon uitgerekt op het scherm, wat niet altijd even fraai oogt. Maar alle apps functioneren prima.

De Pixel C is via de Google Store te bestellen. Momenteel is er alleen een versie met 64 GB opslagruimte te koop. Daarvoor moet u 349 euro neerleggen.

Woordenboek
Home Sluiten
SeniorWeb Computerwoordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.