Menu Zoek
U bekijkt een pagina die niet langer door SeniorWeb wordt bijgewerkt. Mogelijk is de informatie verouderd of niet meer van toepassing.
Deze tip is gearchiveerd op: 19 november 2018

Gadget-tip: een tablet van Google

pixel_c_home

Googles Pixel C is de eerste tablet die volledig door het bedrijf zelf is ontwikkeld en geproduceerd.

Google gaat de concurrentie aan met Apple en Samsung. Nu het door Google bedachte Android-systeem wereldwijd domineert, legt het bedrijf zich toe op de productie van smartphones en tablets. Dat deed het weliswaar al, maar in samenwerking met fabrikanten als LG, Samsung, Motorola of HTC.

Pixel C

De Pixel C is een Android-tablet die geheel in eigen beheer is ontwikkeld en geproduceerd. De eerste echte Google-tablet dus. Gebruikers krijgen een tablet die zich met gemak kan meten met de paradepaardjes van Apple en Samsung. De Pixel C presteert goed en wordt geprezen om het beeldscherm. Veel helderder dan de concurrentie.

Android

Natuurlijk loopt de Pixel C op Android. Omdat het apparaat is ontwikkeld door Google is er geen schil overheen gelegd zoals de meeste andere fabrikanten doen. Dus wie de Pixel C koopt, krijgt Android zoals Android bedoeld is. En wie al een Android-telefoon heeft, kan makkelijk tussen beide apparaten schakelen.

Beperkingen

De Pixel C krijgt in diverse besprekingen een goed rapportcijfer. Het enige echte nadeel dat wordt genoemd is het feit dat niet alle apps die voor Android worden gebouwd een tablet-versie kennen. Zoals bijvoorbeeld de Spotify-app. In zo'n geval wordt de app gewoon uitgerekt op het scherm, wat niet altijd even fraai oogt. Maar alle apps functioneren prima.

De Pixel C is via de Google Store te bestellen. Momenteel is er alleen een versie met 64 GB opslagruimte te koop. Daarvoor moet u 349 euro neerleggen.

Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

  • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
  • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
  • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
  • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

  • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
  • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.