SeniorWeb logo

Niet ondersteunde browser

De browser die u gebruikt wordt niet door SeniorWeb ondersteund. We adviseren u over te stappen op een andere browser.

In het artikel De populairste browsers voor de pc kunt u lezen welke browsers er zijn en een keuze maken.

Menu Zoek
U bekijkt een pagina die niet langer door SeniorWeb wordt bijgewerkt. Mogelijk is de informatie verouderd of niet meer van toepassing.
Deze tip is gearchiveerd op: 26 februari 2019

Gadget-tip: huisdier voeren van een afstand

020816_Pet_Feeder

Zit uw huisdier op een speciaal dieet? Met de Pet Feeder krijgt hij de goede hoeveelheid brokjes, ook wanneer u niet thuis bent.

Sommige huisdieren hebben de pech dat ze op een speciaal dieet moeten waarbij zij gedoseerd een vaste hoeveelheid eten krijgen. Gaat u een lange dag weg, dan kunt u niet al het voer in één keer geven. Met de Smart Pet Feeder kunnen honden, katten, konijnen of andere kleine metgezellen gerust een dagje alleen thuis doorbrengen zonder dat de buren eten hoeven komen te geven.

Voederen via wifi

De voederbak staat in verbinding met de wifi-verbinding thuis. Stel via een app op de iPhone of Android-smartphone de dosering in. Vul het apparaat met maximaal 4,3 liter aan brokjes en geef aan hoeveel gram brokjes er op welk moment uit de voederbak mag komen. Via de app kunt u eventueel een beetje extra geven tussendoor. En dat dus op afstand. Ook kunt u via de kleine camera op het apparaat zien of uw huisdier op de brokjes afkomt.

De Smart Pet Feeder is voor 149 euro te koop bij Diergedrag.nl. De instructie en app zijn helaas wel Engelstalig.

Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.  

Hoe werkt het? 
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:  

  • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
  • Klikt u op FacebookTwitter of Google+ en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
  • Klikt u op FacebookTwitter of Google+ en hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.

De koppeling verbreken 
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken: 

  • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
  • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van  Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
  • Google+: Als u op de Google+-knop hebt geklikt, wordt deze rood. Klik nogmaals op de knop om de koppeling te verbreken. 
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.