SeniorWeb logo

Niet ondersteunde browser

De browser die u gebruikt wordt niet door SeniorWeb ondersteund. We adviseren u over te stappen op een andere browser.

In het artikel De populairste browsers voor de pc kunt u lezen welke browsers er zijn en een keuze maken.

Menu Zoek

Gadget-tip: IKEA-meubels die draadloos opladen

tip(3) Een nachtkastje dat uw smartphone oplaadt? IKEA biedt het binnenkort aan.

De bekende Zweedse meubelgigant verkoopt vanaf april tafels en lampen waarmee tablets en smartphones draadloos zijn op te laden. Weg dus met die spaghetti aan oplaadsnoeren. Gewoon even de telefoon wegleggen op tafel en hij wordt vanzelf opgeladen.

IKEA heeft verschillende tafeltjes en lampen met ingebouwd oplaadstation. Ook verkoopt de meubelzaak losse zogeheten oplaadpads. De meubels zijn te herkennen aan het plus-teken.

Hoe het werkt
IKEA lampDraadloos opladen is niet nieuw: u kent het al jarenlang van de elektrische tandenborstel. Voor smartphones gebruikt men een vergelijkbaar procedé: de Qi-techniek. Niet alle toestellen ondersteunen dit echter. De iPhone en sommige modellen van Samsung bijvoorbeeld. Maar daar heeft IKEA een oplossing voor. Onder de naam Vitahult worden oplaadhoesjes verkocht. Met zo'n hoesje is het wel mogelijk deze apparaten draadloos op te laden. 

Lees er meer over bij IKEA.

Woordenboek
Home Sluiten
SeniorWeb Computerwoordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.