Menu Zoek
U bekijkt een pagina die niet langer door SeniorWeb wordt bijgewerkt. Mogelijk is de informatie verouderd of niet meer van toepassing.
Deze tip is gearchiveerd op: 26 februari 2019

Gadget-tip: Motorola Moto G5

tip(3)

Een smartphone met goede kwaliteit gekoppeld aan een fijne prijs, voor wie geen behoefte heeft aan de krachtpatsers van Apple of Samsung.

Wat Apple en Samsung zijn voor de topmodellen, is Motorola voor de budget-telefoons. Al jarenlang levert het bedrijf een goedkope lijn smartphones die steevast als beste in hun klasse uit de bus komen. Dus wie op zoek is naar een degelijk toestel dat goed presteert maar niet duur is, moet zeker zijn blik eens werpen op de Motorola Moto G5. Het nieuwste budgetmodel.

Bijzonder aan de G5 is dat hij draait op een pure Android-versie. Dus er is geen schil over het besturingssysteem gelegd zoals bijvoorbeeld bij Samsung. Daardoor staan er geen overbodige standaardapps op en werkt het toestel sneller.

De smartphone is er in twee versies. Het standaardmodel is de Motorola Moto G5 met een schermgrootte van 5 inch en opslagruimte van 16 GB. Wie een tikkeleltije groter wil kan uitkijken naar de Motorola Moto G5 Plus, die een scherm heeft van 5,2 inch en 32 GB opslagcapaciteit. Beide toestellen draaien op Android 7.0, de nieuwste Android-versie. De opslagruimte is uit te breiden tot 128 GB door middel van een MicroSD-kaart. De adviesprijs bedraagt respectievelijk 173 euro en 300 euro. De toestellen zijn in de meeste winkels verkrijgbaar.

Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

  • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
  • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
  • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
  • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

  • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
  • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.