Zoeken
Menu Zoek

Gadget-tip: selfiestick

tip Zelfportretten schieten met uw smartphone verloopt comfortabeler via een selfiestick.

Een van de verkoopsuccessen in 2014, ook onder 50-plussers, is de selfiestick. U weet wel. Zo'n uitschuifbaar hendeltje waarop u uw smartphone kunt bevestigen, zodat u een mooi zelfportret kunt schieten. Zelfportretten, selfies, zijn zo'n rage dat een afgeleide daarvan kans maakt Woord van het Jaar te worden. Namelijk de stemfie: een zelfportret gemaakt in het stemhokje.

Waar let je op bij de aanschaf van een selfiestick? Naar onze mening is het reuze handig als er een knopje op zit waarmee u de camera van de smartphone kunt bedienen. Anders wordt het zo'n gedoe om een foto van uzelf te nemen. Bijkomend voordeel: ook als u de smartphone niet bevestigt, kunt u de selfiestick als afstandsbediening gebruiken. Selfiesticks zijn overal verkrijgbaar. Online bijvoorbeeld bij Selfiestickonline.nl. De variant met bluetooth-afstandsbediening komt op een prijs van 25 euro. 

Woordenboek
Home Sluiten
Computerwoordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.