SeniorWeb logo

Niet ondersteunde browser

De browser die u gebruikt wordt niet door SeniorWeb ondersteund. We adviseren u over te stappen op een andere browser.

In het artikel De populairste browsers voor de pc kunt u lezen welke browsers er zijn en een keuze maken.

Menu Zoek

Gadget-tip: slimme webcam

tip(8)

De Nest Cam waakt over huis en huisgenoten. Via de smartphone controleert u gemakkelijk de thuissituatie.

Naast de slimme thermostaat van Nest is nu ook de slimme beveiligingscamera Nest Cam in Nederland beschikbaar. Beweegt er iets in huis dan slaat de camera aan. De camera geeft vervolgens een melding door op de smartphone. Ook is het mogelijk op elk willekeurig moment via de telefoon het actuele beeld van de Cam te bekijken. Het apparaat is voorzien van microfoon en luidspreker, dus er kan ook mee gecommuniceerd worden. De Nest Cam werkt ook 's nachts, tot zes meter ver. Natuurlijk zijn er meer toepassingen denkbaar, naast de beveiliging van uw huis. De Cam kan er bijvoorbeeld voor zorgen dat mensen langer zelfstandig kunnen blijven wonen omdat verzorgers op afstand kunnen bekijken of het wel goed gaat met iemand.

De Nest Cam kan met iPads/iPhones overweg die iOS 8 of hoger draaien, en Android-toestellen vanaf Android 4.0. Het apparaat kost 199 euro.

Wie meer mogelijkheden wil, kan een abonnement nemen op Nest Aware. Er zijn drie abonnementen:

  • 5 dagen: voor vijf euro per maand of vijftig euro per jaar, wordt standaard een videogeschiedenis van vijf dagen online bewaard.
  • 10 dagen: voor tien euro per maand of honderd euro per jaar, wordt standaard een videogeschiedenis van tien dagen online bewaard.
  • 30 dertig dagen: voor dertig euro per maand of driehonderd euro per jaar, wordt standaard een videogeschiedenis van dertig dagen online bewaard.
Woordenboek
Home Sluiten
SeniorWeb Computerwoordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.