Menu Zoek
U bekijkt een pagina die niet langer door SeniorWeb wordt bijgewerkt. Mogelijk is de informatie verouderd of niet meer van toepassing.
Deze tip is gearchiveerd op: 26 februari 2019

Gadget-tip: slimme webcam

tip(8)

De Nest Cam waakt over huis en huisgenoten. Via de smartphone controleert u gemakkelijk de thuissituatie.

Naast de slimme thermostaat van Nest is nu ook de slimme beveiligingscamera Nest Cam in Nederland beschikbaar. Beweegt er iets in huis dan slaat de camera aan. De camera geeft vervolgens een melding door op de smartphone. Ook is het mogelijk op elk willekeurig moment via de telefoon het actuele beeld van de Cam te bekijken. Het apparaat is voorzien van microfoon en luidspreker, dus er kan ook mee gecommuniceerd worden. De Nest Cam werkt ook 's nachts, tot zes meter ver. Natuurlijk zijn er meer toepassingen denkbaar, naast de beveiliging van uw huis. De Cam kan er bijvoorbeeld voor zorgen dat mensen langer zelfstandig kunnen blijven wonen omdat verzorgers op afstand kunnen bekijken of het wel goed gaat met iemand.

De Nest Cam kan met iPads/iPhones overweg die iOS 8 of hoger draaien, en Android-toestellen vanaf Android 4.0. Het apparaat kost 199 euro.

Wie meer mogelijkheden wil, kan een abonnement nemen op Nest Aware. Er zijn drie abonnementen:

  • 5 dagen: voor vijf euro per maand of vijftig euro per jaar, wordt standaard een videogeschiedenis van vijf dagen online bewaard.
  • 10 dagen: voor tien euro per maand of honderd euro per jaar, wordt standaard een videogeschiedenis van tien dagen online bewaard.
  • 30 dertig dagen: voor dertig euro per maand of driehonderd euro per jaar, wordt standaard een videogeschiedenis van dertig dagen online bewaard.
Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

  • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
  • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
  • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
  • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

  • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
  • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.