Menu Zoek
U bekijkt een pagina die niet langer door SeniorWeb wordt bijgewerkt. Mogelijk is de informatie verouderd of niet meer van toepassing.
Deze tip is gearchiveerd op: 26 februari 2019

Gadget-tip: stappenteller en wekker in een

0303-fitbit-flex

Meer bewegen; dat advies geven gezondheidsinstanties vaak. Met een stappenteller weet u precies of dat nodig is.

Stappentellers zitten in veel smartphones, maar u kunt ook speciale apparaatjes om de pols dragen. Stappentellers houden bij hoeveel stappen u per dag zet. De richtlijn is tienduizend per dag, wat voor veel mensen al heel veel is.

Stappentellers zijn er van allerlei merken. Die van het Amerikaanse Fitbit worden in ons land het meest verkocht. Er zijn allerlei uitvoeringen. Een instapmodel is de Flex. Dit model bestaat uit een kleine module in een kunststof armband. Bij de stappenteller zitten een oplader en een bluetooth-dongle om verbinding te leggen met de pc. Via internet houdt u namelijk uw vorderingen gemakkelijk bij. Maar ook op het apparaat zelf is dat te zien. U bepaalt uw doelstelling en door op het venster te tikken ziet u hoe ver u al bent voor die dag.

Wandelen en wekken
Nog handiger is de stappenteller verbinden met een smartphone of tablet. Daar ziet u via de app van Fitbit in een oogopslag hoeveel passen u hebt gezet. De stappenteller kan ook uw slaap registreren. 's Avonds tikt u hem in de slaapstand en 's morgens maakt u hem weer wakker. Aan de hand van uw bewegingen tijdens de nacht weet de Fitbit hoelang u wakker lag, hoe vaak u onrustig was en hoeveel uur u goed hebt geslapen.

Stil alarm
Ook handig is het 'stille alarm'. U stelt een bepaalde (wek)tijd in, en de armband gaat trillen als het zover is. Een subtiele manier van wakker worden. Ook handig als u onopvallend herinnerd wilt worden aan bepaalde taken (medicijnen innemen, hond uitlaten).

De Fitbit Flex is te koop vanaf ongeveer 65 euro in verschillende webwinkels.

Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

  • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
  • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
  • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
  • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

  • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
  • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.