SeniorWeb logo

Niet ondersteunde browser

De browser die u gebruikt wordt niet door SeniorWeb ondersteund. We adviseren u over te stappen op een andere browser.

In het artikel De populairste browsers voor de pc kunt u lezen welke browsers er zijn en een keuze maken.

Menu Zoek

Gadget-tip: stappenteller en wekker in een

0303-fitbit-flex

Meer bewegen; dat advies geven gezondheidsinstanties vaak. Met een stappenteller weet u precies of dat nodig is.

Stappentellers zitten in veel smartphones, maar u kunt ook speciale apparaatjes om de pols dragen. Stappentellers houden bij hoeveel stappen u per dag zet. De richtlijn is tienduizend per dag, wat voor veel mensen al heel veel is.

Stappentellers zijn er van allerlei merken. Die van het Amerikaanse Fitbit worden in ons land het meest verkocht. Er zijn allerlei uitvoeringen. Een instapmodel is de Flex. Dit model bestaat uit een kleine module in een kunststof armband. Bij de stappenteller zitten een oplader en een bluetooth-dongle om verbinding te leggen met de pc. Via internet houdt u namelijk uw vorderingen gemakkelijk bij. Maar ook op het apparaat zelf is dat te zien. U bepaalt uw doelstelling en door op het venster te tikken ziet u hoe ver u al bent voor die dag.

Wandelen en wekken
Nog handiger is de stappenteller verbinden met een smartphone of tablet. Daar ziet u via de app van Fitbit in een oogopslag hoeveel passen u hebt gezet. De stappenteller kan ook uw slaap registreren. 's Avonds tikt u hem in de slaapstand en 's morgens maakt u hem weer wakker. Aan de hand van uw bewegingen tijdens de nacht weet de Fitbit hoelang u wakker lag, hoe vaak u onrustig was en hoeveel uur u goed hebt geslapen. 

Stil alarm
Ook handig is het 'stille alarm'. U stelt een bepaalde (wek)tijd in, en de armband gaat trillen als het zover is. Een subtiele manier van wakker worden. Ook handig als u onopvallend herinnerd wilt worden aan bepaalde taken (medicijnen innemen, hond uitlaten). 

De Fitbit Flex is te koop vanaf ongeveer 65 euro in verschillende webwinkels.

Woordenboek
Home Sluiten
SeniorWeb Computerwoordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.