Menu Zoek
U bekijkt een pagina die niet langer door SeniorWeb wordt bijgewerkt. Mogelijk is de informatie verouderd of niet meer van toepassing.
Deze tip is gearchiveerd op: 31 oktober 2017

Tip: laptop uit als deksel sluit

10072017-Windows-32-of-64-bits_250

Bent u klaar met computeren op de laptop? Als u het deksel dichtdoet, kan Windows automatisch afsluiten en kan de laptop zichzelf uitschakelen.

 

Op laptops met Windows kunt u bepalen wat er moet gebeuren als u het deksel sluit. Gebeurt er niks en blijft de laptop aanstaan, gaat de laptop in slaapstand of sluimerstand of sluit het apparaat helemaal af? De keuze is aan u.

Zo stelt u het in (Windows 10): 

  • Klik op de Taakbalk op het vergrootglas
  • Tik in de zoekbalk 'Energiebeheer' en ga erheen.
  • Klik links in het rijtje met opties op Het gedrag van het sluiten van het deksel bepalen. U ziet nu een soort schema. In het onderste rijtje staat wat er moet gebeuren met de laptop als u het deksel sluit. Er zijn twee rijtjes: een voor als de laptop op de accu werkt en een voor als die op netstroom werkt. Klik onder 'Op batterij' op de knop naast 'Actie als ik het deksel sluit'. U kunt nu kiezen uit 'Geen actie ondernemen', 'Slaapstand', 'Sluimerstand' en 'Afsluiten'. Klik bijvoorbeeld op Afsluiten.
  • Doe dat ook voor het keuzemenu onder het woord 'Netstroom'.
  • Klik op Wijzigingen opslaan.
  • Sluit nu het menu Energiebeheer. 

De wijzigingen zijn nu van kracht. Wilt u de instellingen later aanpassen? Volg dan deze stappen nogmaals en kies voor een van de andere mogelijkheden.

Woordenboek
Home Sluiten
Computerwoordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.