Zoeken
Menu Zoek
U bekijkt een pagina die niet langer door SeniorWeb wordt bijgewerkt. Mogelijk is de informatie verouderd of niet meer van toepassing.
Deze tip is gearchiveerd op: 31 oktober 2017

Tip: laptop uit als deksel sluit

10072017-Windows-32-of-64-bits_250

Bent u klaar met computeren op de laptop? Als u het deksel dichtdoet, kan Windows automatisch afsluiten en kan de laptop zichzelf uitschakelen.

 

Op laptops met Windows kunt u bepalen wat er moet gebeuren als u het deksel sluit. Gebeurt er niks en blijft de laptop aanstaan, gaat de laptop in slaapstand of sluimerstand of sluit het apparaat helemaal af? De keuze is aan u.

Zo stelt u het in (Windows 10): 

 • Klik op de Taakbalk op het vergrootglas
 • Tik in de zoekbalk 'Energiebeheer' en ga erheen.
 • Klik links in het rijtje met opties op Het gedrag van het sluiten van het deksel bepalen. U ziet nu een soort schema. In het onderste rijtje staat wat er moet gebeuren met de laptop als u het deksel sluit. Er zijn twee rijtjes: een voor als de laptop op de accu werkt en een voor als die op netstroom werkt. Klik onder 'Op batterij' op de knop naast 'Actie als ik het deksel sluit'. U kunt nu kiezen uit 'Geen actie ondernemen', 'Slaapstand', 'Sluimerstand' en 'Afsluiten'. Klik bijvoorbeeld op Afsluiten.
 • Doe dat ook voor het keuzemenu onder het woord 'Netstroom'.
 • Klik op Wijzigingen opslaan.
 • Sluit nu het menu Energiebeheer. 

De wijzigingen zijn nu van kracht. Wilt u de instellingen later aanpassen? Volg dan deze stappen nogmaals en kies voor een van de andere mogelijkheden.

Auteur: SB
Gewijzigd: 12 oktober 2017
Sluiten
Toevoegen aan Mijn archief

U moet inloggen om iets te kunnen toevoegen aan uw archief. Wilt u nu inloggen?

Geef uw waardering: -/5 Stem!
Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.  

Hoe werkt het? 
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:  

 • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
 • Klikt u op FacebookTwitter of Google+ en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
 • Klikt u op FacebookTwitter of Google+ en hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.

De koppeling verbreken 
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken: 

 • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
 • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van  Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
 • Google+: Als u op de Google+-knop hebt geklikt, wordt deze rood. Klik nogmaals op de knop om de koppeling te verbreken. 
Woordenboek
Home Sluiten
Computerwoordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.