SeniorWeb logo

Niet ondersteunde browser

De browser die u gebruikt wordt niet door SeniorWeb ondersteund. We adviseren u over te stappen op een andere browser.

In het artikel De populairste browsers voor de pc kunt u lezen welke browsers er zijn en een keuze maken.

Menu Zoek

Overbodige programma's verwijderen

tip(1) Verwijder ongebruikte software. Het ruimt op en bovendien blijft uw Windows-pc beter functioneren.

Het is natuurlijk leuk om allerlei software uit te proberen op uw computer. Op de site van SeniorWeb bijvoorbeeld, vindt u tal van programma's die u uit kunt proberen. Maar het is geen overbodige luxe om er een gewoonte van te maken ongebruikte software op te ruimen. Uw computer blijft er soepeler door lopen. Verwijder daarom software die u niet (meer) gebruikt van de pc. Dat doet u als volgt:

  • Beweeg de muis op het Startscherm naar linksonder, zodat het Windows-vlaggetje zichtbaar wordt. Klik daarop met de rechtermuisknop.
  • Selecteer vervolgens Configuratiescherm (gebruikt u Windows 7 of Vista, klik dan op Starten > Configuratiescherm).
  • Klik onder 'Programma's' op Een programma verwijderen (ziet u dit niet staan, klik dan eerst rechtsboven achter 'Weergeven op' op Categorie).
  • U ziet nu een alfabetische lijst met alle programma's die op uw computer aanwezig zijn. U kunt de lijst van boven naar beneden doornemen. Om een programma te verwijderen, klikt u op de naam van dat programma.
  • Bovenin verschijnt een knop met de tekst 'Verwijderen'. Sommige programma's hebben ook een optie voor wijzigen of herstellen. Klik op Verwijderen.
  • Als u om het beheerderswachtwoord of een bevestiging wordt gevraagd, typ dan het wachtwoord of geef de bevestiging door te klikken op Ja.
  • Wat er nu gebeurt, verschilt per programma. Soms wordt een programma direct verwijderd. Het kan ook gebeuren dat u een paar stappen moet doorlopen waarbij u telkens op Volgende of Next moet klikken.
  • Soms is het ook nodig de computer opnieuw op te starten, bijvoorbeeld bij het verwijderen van grote programma's.

Hieronder ziet u de stappen terug op video:

Windows 8.1


 

Windows 7

Woordenboek
Home Sluiten
SeniorWeb Computerwoordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.