Menu Zoek SeniorWeb 25 jaar
U bekijkt een pagina die niet langer door SeniorWeb wordt bijgewerkt. Mogelijk is de informatie verouderd of niet meer van toepassing.
Deze tip is gearchiveerd op: 1 april 2020

Programma verwijderen in Windows 7

tip(1) Verwijder ongebruikte software. Het ruimt op en bovendien blijft uw Windows-pc beter functioneren.

Het is natuurlijk leuk om allerlei software uit te proberen op uw computer. Op de site van SeniorWeb bijvoorbeeld, vindt u tal van programma's die u uit kunt proberen. Maar het is geen overbodige luxe om er een gewoonte van te maken ongebruikte software op te ruimen. Uw computer blijft er soepeler door lopen. Verwijder daarom software die u niet (meer) gebruikt van de pc. Dat doet u als volgt:

 • Klik op het Startmenu dat zich linksonder het Startscherm van Windows bevindt.
 • Klik op Configuratiescherm
 • Klik onder 'Programma's' op Een programma verwijderen.
 • U ziet nu een alfabetische lijst met alle programma's die op uw computer aanwezig zijn. U kunt de lijst van boven naar beneden doornemen. Om een programma te verwijderen, klikt u op de naam van dat programma.
 • In het menu boven de lijst verschijnt nu de optie 'Verwijderen'. Klik op Verwijderen.
 • Als u om een beheerderswachtwoord of een bevestiging wordt gevraagd, typ dan het wachtwoord of geef de bevestiging door te klikken op Ja.
 • Wat er nu gebeurt, verschilt per programma. Soms wordt een programma direct verwijderd. Het kan ook gebeuren dat u een paar stappen moet doorlopen waarbij u telkens op Volgende of Next moet klikken.
 • Soms is het ook nodig om de computer opnieuw op te starten. Dit kan bijvoorbeeld nodig zijn bij het verwijderen van grote programma's.

Hieronder ziet u de stappen terug op video:

Windows 7

Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

 • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
 • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
 • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
 • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

 • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
 • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.