SeniorWeb logo

Niet ondersteunde browser

De browser die u gebruikt wordt niet door SeniorWeb ondersteund. We adviseren u over te stappen op een andere browser.

In het artikel De populairste browsers voor de pc kunt u lezen welke browsers er zijn en een keuze maken.

Menu Zoek

Spatiebalk is fijn hulpje tijdens internetten

Met de spatiebalk over websites navigeren

Navigeer met de spatiebalk handig door pagina's op internet.

Internetsites bevatten vaak lange pagina's. Naar beneden scrollen is dan nodig om alles te kunnen lezen. Wie de muis niet graag gebruikt om naar de onderkant van een site te gaan, kan kiezen voor de spatiebalk. De truc werkt in Edge, Chrome, Safari, Firefox en Internet Explorer.

Naar beneden en boven scrollen

Probeer het maar eens op een website waarbij de teksten doorlopen onder het beeldscherm uit. Met een druk op de spatiebalk scrolt u een stukje naar onderen. Herhaal dit net zo lang tot u aan het einde van een webpagina bent gekomen.

Om weer naar boven te navigeren, drukt u de Shift-toets tegelijk in met de spatiebalk. Telkens springt de pagina nu een stukje naar boven.

Woordenboek
Home Sluiten
SeniorWeb Computerwoordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.