SeniorWeb logo

Niet ondersteunde browser

De browser die u gebruikt wordt niet door SeniorWeb ondersteund. We adviseren u over te stappen op een andere browser.

In het artikel De populairste browsers voor de pc kunt u lezen welke browsers er zijn en een keuze maken.

Menu Zoek

Stekkerdoos met afstandsbediening

tip-groot

De kubusvormige stekkerdozen van Allocacoc zijn compact en praktisch. Stekkers zitten elkaar nooit in de weg. En de variant met afstandsbediening is op afstand te bedienen.

De firma Allocacoc maakt stekkerdozen in de vorm van een kubus. Daardoor zijn ze compact en zitten de verschillende stekkers elkaar niet in de weg. Vanwege de vorm luisteren ze allemaal naar de naam powercube. Dat is 'stroomkubus' in het Nederlands.

Reisstekkerdoos

De PowerCube ReWirable USB is een handige stekkerdoos voor onderweg. Deze kubus bevat vier ingebouwde stopcontacten en twee usb-aansluitingen. De kubus heeft een speciale aansluiting waarop verschillende stekkers passen zodat de stekkerdoos overal ter wereld is aan te sluiten.

Afstandsbediening

Een andere handige kubus is de PowerCube Remote. Deze stekkerdoos kan aan- of uitgezet worden door middel van een afstandsbediening. Dus de tv met ontvanger of de computer kan op die manier gemakkelijk helemaal uit worden gezet terwijl de snoeren zijn weggewerkt.

Prijs en verkrijgbaarheid

De PowerCube ReWirable USB heeft een adviesprijs van 21,95 euro; de PowerCube Remote kost 25,95 euro. Beide zijn onder meer te bestellen via Powercubeshop.nl.

Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

  • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
  • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
  • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
  • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

  • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
  • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.