SeniorWeb logo

Niet ondersteunde browser

De browser die u gebruikt wordt niet door SeniorWeb ondersteund. We adviseren u over te stappen op een andere browser.

In het artikel De populairste browsers voor de pc kunt u lezen welke browsers er zijn en een keuze maken.

Altijd een beroep kunnen doen op onze computerhulp? Word nu voordelig lid!

Meer informatie
Menu Zoek
U bekijkt een pagina die niet langer door SeniorWeb wordt bijgewerkt. Mogelijk is de informatie verouderd of niet meer van toepassing.
Deze tip is gearchiveerd op: 26 februari 2019

Surftip: geld besparen via energievergelijker

2610-overstappen energie

Overstappen naar een ander energiebedrijf kan honderden euro's per jaar schelen. Via vergelijkingssites is de beste aanbieding te vinden.

Energiecontracten lopen vaak 1 tot 2 jaar. Na die tijd is het toegestaan om over te stappen naar een andere aanbieder met 1 maand opzegtermijn. Via internet is dat gemakkelijk te regelen. Vergelijkingssites helpen om de beste aanbieding te vinden en de overstap te regelen.

Elk jaar aanbieding
Wie nog nooit is overgestapt: het loont de moeite! Energiebedrijven lokken nieuwe klanten met mooie aanbiedingen. Vaak in de vorm van een geldbedrag dat iemand aan het einde van het eerste jaar op zijn rekening krijgt gestort. Voor het tweede of volgende jaar is er geen aanbieding voor klanten die blijven. Maar overstappen naar een andere aanbieder en daar gebruikmaken van de aanbieding, is wel mogelijk.

Overstap aanvragen
Het handigst is om af te wachten tot u de jaarrekening hebt gekregen. Daarop staat het verbruik van het afgelopen jaar. De aanbiedingen van de bedrijven zijn te vinden via onder meer Gaslicht.com, Overstappen.nl of Energievergelijker.nl.

Vraag bij al deze sites offertes op en maak een keuze. Via de sites is de overstap aan te vragen. Dit gaat soepel, de opzegging wordt geregeld en een nieuw contract aangevraagd. Men komt niet zonder stroom te zitten.

Het is de moeite om dit te herhalen aan het einde van elk lopend energiecontract.

Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.  

Hoe werkt het? 
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:  

  • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
  • Klikt u op FacebookTwitter of Google+ en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
  • Klikt u op FacebookTwitter of Google+ en hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.

De koppeling verbreken 
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken: 

  • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
  • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van  Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
  • Google+: Als u op de Google+-knop hebt geklikt, wordt deze rood. Klik nogmaals op de knop om de koppeling te verbreken. 
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.