SeniorWeb logo

Niet ondersteunde browser

De browser die u gebruikt wordt niet door SeniorWeb ondersteund. We adviseren u over te stappen op een andere browser.

In het artikel De populairste browsers voor de pc kunt u lezen welke browsers er zijn en een keuze maken.

Menu Zoek

Surftip: geld besparen via energievergelijker

2610-overstappen energie

Overstappen naar een ander energiebedrijf kan honderden euro's per jaar schelen. Via vergelijkingssites is de beste aanbieding te vinden.

Energiecontracten lopen vaak 1 tot 2 jaar. Na die tijd is het toegestaan om over te stappen naar een andere aanbieder met 1 maand opzegtermijn. Via internet is dat gemakkelijk te regelen. Vergelijkingssites helpen om de beste aanbieding te vinden en de overstap te regelen.

Elk jaar aanbieding
Wie nog nooit is overgestapt: het loont de moeite! Energiebedrijven lokken nieuwe klanten met mooie aanbiedingen. Vaak in de vorm van een geldbedrag dat iemand aan het einde van het eerste jaar op zijn rekening krijgt gestort. Voor het tweede of volgende jaar is er geen aanbieding voor klanten die blijven. Maar overstappen naar een andere aanbieder en daar gebruikmaken van de aanbieding, is wel mogelijk.

Overstap aanvragen
Het handigst is om af te wachten tot u de jaarrekening hebt gekregen. Daarop staat het verbruik van het afgelopen jaar. De aanbiedingen van de bedrijven zijn te vinden via onder meer Gaslicht.com, Overstappen.nl of Energievergelijker.nl.

Vraag bij al deze sites offertes op en maak een keuze. Via de sites is de overstap aan te vragen. Dit gaat soepel, de opzegging wordt geregeld en een nieuw contract aangevraagd. Men komt niet zonder stroom te zitten.

Het is de moeite om dit te herhalen aan het einde van elk lopend energiecontract.

Woordenboek
Home Sluiten
SeniorWeb Computerwoordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.