SeniorWeb logo

Niet ondersteunde browser

De browser die u gebruikt wordt niet door SeniorWeb ondersteund. We adviseren u over te stappen op een andere browser.

In het artikel De populairste browsers voor de pc kunt u lezen welke browsers er zijn en een keuze maken.

Altijd een beroep kunnen doen op onze computerhulp? Word nu voordelig lid!

Meer informatie
Menu Zoek
U bekijkt een pagina die niet langer door SeniorWeb wordt bijgewerkt. Mogelijk is de informatie verouderd of niet meer van toepassing.
Deze tip is gearchiveerd op: 26 februari 2019

Surftip: lootjes trekken

cadeau

Een handige manier om voor de feestdagen lootjes te trekken, is via internet. De website Lootjestrekken.nl maakt dat wel heel gemakkelijk.

Op de ouderwetse manier, met papieren briefjes, lootjes trekken is leuk maar kan omslachtig zijn. Het moet telkens opnieuw als partners elkaar trekken, en wat als niet iedereen bij elkaar in de buurt woont? Trek dan gewoon lootjes via internet.

Hoe werkt Lootjestrekken.nl?
Al zestien jaar is de site Lootjestrekken.nl een bekende naam op het gebied van de digitale lootjes. De site werkt heel simpel: vul ieders naam en mailadres in, en alle deelnemers trekken een digitaal lootje. U kunt aangeven welke mensen elkaar niet mogen trekken. De verlanglijstjes worden digitaal bewaard en kunnen altijd worden aangepast. Vragen over een cadeau-wens? Stel ze dan via de site.

Mogelijkheden
Nieuw is de mogelijkheid om via WhatsApp een groep aan te maken om lootjes te trekken. Dat is handig als niet iedereen een mailadres heeft.

De site is gratis te gebruiken. Om de kosten te dekken, tonen zogeheten partners van de site suggesties van hun eigen webwinkel bij de verlanglijstjes. Als u er geen gebruik van wilt maken, negeer de meldingen dan gewoon.

Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.  

Hoe werkt het? 
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:  

  • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
  • Klikt u op FacebookTwitter of Google+ en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
  • Klikt u op FacebookTwitter of Google+ en hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.

De koppeling verbreken 
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken: 

  • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
  • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van  Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
  • Google+: Als u op de Google+-knop hebt geklikt, wordt deze rood. Klik nogmaals op de knop om de koppeling te verbreken. 
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.