SeniorWeb logo

Niet ondersteunde browser

De browser die u gebruikt wordt niet door SeniorWeb ondersteund. We adviseren u over te stappen op een andere browser.

In het artikel De populairste browsers voor de pc kunt u lezen welke browsers er zijn en een keuze maken.

Menu Zoek
U bekijkt een pagina die niet langer door SeniorWeb wordt bijgewerkt. Mogelijk is de informatie verouderd of niet meer van toepassing.
Deze tip is gearchiveerd op: 26 februari 2019

Surftip: op zoek naar de beste koopjes

kieskeurig_alt_logo

Kieskeurig.nl vergelijkt producten, prijzen en winkels. Via de site vindt u eenvoudig de winkel met de laagste prijs, snelste levertijd of beste service en krijgt u informatie van andere gebruikers.

Als u een nieuw koffiezetapparaat zoekt, kunt u natuurlijk naar de eerste de beste winkel gaan en uw portemonnee trekken. Maar Nederlanders houden van koopjes en kijken graag eerst even goed rond. Op Kieskeurig.nl vindt u eenvoudig de winkel met de laagste prijs en krijgt u informatie van andere gebruikers. Dus geen opdringerige verkopers die u een duur product willen aansmeren, maar meningen van experts en ervaringen van andere bezitters. Kieskeurig.nl vergelijkt de prijzen van producten in diverse winkels, van groot tot klein. Zo ziet u in een oogopslag waar die nieuwe iPad het goedkoopste is. Dat kan soms tientallen euro's schelen. Hebt u iets gevonden, dan is het product meteen online te bestellen of kunt u op de site zoeken naar een winkel in de buurt.

Beoordelingen
Natuurlijk is niet alleen de prijs van een product belangrijk, maar ook de kwaliteit van de spullen en de betrouwbaarheid van winkels. Ook hiervoor is Kieskeurig een uitstekend startpunt. Kijk wat bezitters over het gebruik zeggen. Ook de winkels zelf ontkomen niet aan een oordeel: hoe betrouwbaar zijn ze, wat is de levertijd en wat zijn de verzendkosten? En bent u tevreden of juist ontevreden over een product, dan kunt u zelf ook een review (beoordeling) achterlaten. Zo behoedt u anderen misschien wel voor een miskoop.

Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.  

Hoe werkt het? 
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:  

  • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
  • Klikt u op FacebookTwitter of Google+ en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
  • Klikt u op FacebookTwitter of Google+ en hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.

De koppeling verbreken 
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken: 

  • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
  • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van  Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
  • Google+: Als u op de Google+-knop hebt geklikt, wordt deze rood. Klik nogmaals op de knop om de koppeling te verbreken. 
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.